Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiera filmului ,,Marele jaf al tramvaiului”, în Constanța

ro

13 Apr, 2024 09:54 537 Marime text





Lungmetrajul ,,Marele jaf al tramvaiului”, semnat de regizorul sârb Slobodan Sijan, producţie cu participare românească, are premiera sâmbătă, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin” din Constanța.
 
Publicul amator de film este invitat sâmbătă, 13 aprilie, ora 20:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin”, pentru premiera filmului „Marele jaf al tramvaiului” – „The Great Tram Robbery”.
 
Lungmetrajul, semnat de regizorul sârb Slobodan Sijan, este o producţie cu participare românească și are la bază povestea reală a lui Bosko Tokin, primul autor de filme din Balcani şi primul din lume care a ajuns la închisoare din acest motiv. Filmul se concentrează pe Epoca de Aur a Belgradului, Belgradul ragtime-ului, al jazzului şi al Charlestonului, Belgradul automobilelor, al aeroplanelor şi al revoluţiei sexuale.
 
O poveste despre o generaţie care a supravieţuit ororilor Primului Război Mondial, dar şi despre intelectualii liberal- cugetători, care au încercat să aducă spiritul avangardei în Balcani.
 
Povestea se desfăşoară pe fundalul flamboaiant al anilor 1920, al Pride Parade, al intrigilor de curte şi al complotului comunist, într-o vreme în care Belgradul era numit ,,Parisul Balcanilor”
 

,,Filmul alternează fără probleme între o comedie extrem de amuzantă şi excentrică şi un omagiu adus artiştilor şi cineaştilor care au creat filmul şi cultura europeană aşa cum o cunoaştem astăzi”, a declarat regizorul Slobodan Sijan.


Citește și
Evenimente în ConstanțaUnde ne putem petrece ziua de sâmbătă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii