Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lămâia, utilă pentru sănătate în toate formele ei

ro

20 Mar, 2014 10:09 1774 Marime text
Lămâile conţin o varietate de substanţe precum acidul citric, calciul, magneziul, vitamina C, bioflavonoizi, pectină şi limonene. Toate acestea luptă împotriva infecţiilor şi întăresc sistemul imunitar. Lămâile au proprietăţile unui puternic antibacterial şi antiviral şi sunt un ingredient cheie în curele de slăbire datorită capacităţii lor de a curăţa ficatul şi de a facilita digestia. Acestea sunt cele mai cunoscute beneficii ale lămâii, dar există multe altele mai puţin ştiute, dar la fel de importante. Iată o parte dintre ele:
Tratează acneea. S-a dovedit că acidul citric conţinut de acest fruct este eficient în tratarea infecţiilor pielii. În plus, cantitatea ridicată de vitamina C este esenţială pentru menţinerea strălucirii naturale a pilelii.
Alungă oboseala. Cercetătorii au dovedit că lămâia are capacitatea de a calma stări precum oboseala, anxietatea, nervozitatea şi tensiunea. De asemenea, se crede că inhalarea uleiului de lămâie creşte puterea de concentrare.
Tratează răcelile. În cazul acestei afecţiuni, lămâia acţionează prin suplimentarea rapidă a necesarului de vitamina C pentru celulele ce luptă împotriva bolii. Consumată încă de la primele simptome ale răcelii, are capacitatea de a elimina virusul din organism înainte ca acesta să îţi afecteze sitemul imunitar.
Păstrează respiraţia proaspătă. Are capacitatea de a elimina mirosuri supărătoare provocate de consumul unor mâncăruri, alcool sau ţigări.
Tratează pişcăturile de insecte. Aplică direct pe partea afectată câteva picături de ulei de lămâie amestecate cu o linguriţă de miere şi semnele vor dispărea. De asemenea, uleiul de lămâie diluat cu apă este eficient în alungarea insectelor.
Sucul de lămâie este eficient împotriva durerilor reumatice. Deoarece este un aliment puternic alcalin, are capacitatea de a lupta împotriva acidităţii crescute din organism, în mare parte responsabilă pentru reumatism.
Atenţie, alergia la citrice este una foarte răspândită. Deci, dacă apar probleme în urma ascetor tratamente, consultaţi de urgenţă medicul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii