Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:23 01 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nașterea Maicii Domnului. Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

ro

08 Sep, 2023 09:04 733 Marime text
Arimex Comexim 2000 asigură în continuare un meniu special pentru pacienții săi. Sfânta Maria Mică (Nașterea Maicii Domnului) este prăznuită în fiecare an la data de 8 septembrie, iar Arimex Comexim 2000 SRL va oferi pacienţilor un meniu de zile mari. Echipa Arimex Comexim 2000 SRL este cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor din spitalele constănțene.
 
 
Mic dejun
Ceai de fructe cu lamaie
Salam de casa
Ou fiert
Unt
Urda  
Branza de vaci
Gem de caise
 
Supliment
Biscuiti
Lapte dulce
Iaurt natural
 
Pranz
Supa de pasare cu galuste
Supa taraneasca de vacuta
Supa strecurata de legume 
Pulpa de purcel la tava in sos ostropel cu piure de cartofi
Vrabioara de manzat la cuptor in sos de rosii cu piure de cartofi
Rasol de vrabiora de manzat cu piure de cartofi
Branza de vaci cu piure de cartofi
 
Desert  pranz
Mere
Banane
Mar copt cu stafide
Pere
Prune
Prajiura cu caise
 
Salate pranz
Salata de varza rosie
Castraveti cornichon murati
 
Supliment
Iaurt
 
Cina
Ceai de fructe cu lamaie
Pilaf sarbesc cu ciuperci si pipote pui
Trunchi de merluciu la tava cu lamaie si garnitura de orez
Piept de pui la cuptor si garnitura de orez cu legume
Branza de vaci cu garnitura de orez
 
Desert cina
Biscuiti cu mere, cu miere, cu nuca de cocos
 
„Maica Domnului este lumina sufletului nostru, este nădejdea, acoperământul, mângâierea şi bucuria noastră. Maica Domnului este mijlocitoarea noastră în faţa lui Dumnezeu şi pururea ea se roagă Mântuitorului Hristos pentru noi toţi. Când sufletul nostru este întunecat de gânduri rele sau de păcate amare, atunci Ii cerem să se roage Fiului ei pentru noi.

Icoana Maicii Domnului este fereastra noastră spre Cer.  Întâlnirea cu Maica Domnului, cu Icoana ei, este ca o întâlnire cu cineva drag, pe care nu l-ai mai văzut de multă vreme. O întâlnire care face să îţi tresară inima, care te emoţionează profund şi care îţi provoacă o bucurie intensă, şi anume bucuria ,,lacrimilor“,

Cu drag invităm pe toţi cinstitorii Maicii Domnului să vină la Icoana sufletească, să ne descoperim capetele şi să ne plecăm genunchii în rugăciune şi împreună, din toată inima, cu adâncă evlavie să rostim: Cuvine-se cu adevărat să te fericim, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și prea nevinovată și Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de ase-mănare decât serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim. Preasfânta, Preacurata, Preabinecuvântata, mărita stăpâna noastră, Născătoarea de Dumnezeu şi Pururea Fecioară Maria, miluieşte-ne pe noi!".

Să ne rugăm pentru sanatatea si pacea lumii, pentru înmulțirea dragostei, pentru luminarea minții și pentru sporirea noastră, a tuturor, în nădejde, în credință și în toate faptele bineplăcute lui Dumnezeu și Maicii Preacurate.

Să stăruim în rugăciune sfântă pentru alungarea tuturor relelor, a tuturor virusilor, pentru înmulțirea dragostei pe pământ, pentru pacea dintre oameni și din suflet și pentru ca bunul Dumnezeu să reverse peste întreaga lume harul și darurile Sale cele bogate.

Să nu uităm de cei pe care Mântuitorul Iisus Hristos îi numește „prea mici ai Săi” (cf. Matei 25, 40), adică de cei aflați în strâmtorări și neputințe, de cei aflați în boală, in suferință, in întristare și singurătate, de cei aflați în spitale și la casele lor, pe care nu are cine să îi pomenească și să îi cerceteze.

Transmitem ganduri de bine tuturor celor care poarta numele de Maria, Marian si alte derivate ale acestora. Multa sanatate, bucurii si impliniri sa se rasfranga asupra dumneavoastra, iar Harul Domnului nostru Iisus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu şi părtăşia Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi! (II Corinteni 13, 13)”, a transmis Draghici Vergil- administratorul firmei de catering Arimex Comexim 2000.

Rugăciune către Maica Domnului

Prea Curată Maică, Pururea Fecioară,
Sufletul din mine nu-l lăsa să moară,
Ci revarsă, Sfântă, peste el, de sus,
Mila Ta cea mare, mila lui Iisus!…
Îngeri împrejuru-mi fă să se adune,
Să-mi arate calea către cele bune,
Să-mi îndrepte paşii pe cărarea milei,
La-nceputul nopţii, la-nceputul zilei!…
Să gonească toate duhurile rele,
Ce pândesc în drumul viţuirii mele,
Bietului meu suflet să-i dea viaţă nouă,
Să răsfrângă cerul ca un bob de rouă!…
Frânt de umilinţe, cu adânci suspine,
Sufletul la tine vine să se-nchine:
Mila Ta din ceruri peste el coboară,
Maică Prea Curată, pururea Fecioară!

 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii