Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Comunicat de presă - 15.11.2021

ro

15 Nov, 2021 13:26 793 Marime text

POLIŢIŞTII BĂCĂUANI AU ACŢIONAT ÎN ACEST WEEKEND PE DRUMURILE PUBLICE DIN JUDEŢ
 
 
            Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru siguranţa traficului rutier.
 
În perioada 12-14 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.
          Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv, viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii pietonilor şi autovehiculelor, dar şi combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto.
          În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii rutieri au efectuat testări cu aparatul etilotest și drugtest conducătorilor auto, fiind constatate 7 infracțiuni de conducere sub influența alcoolului și una pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihotrope. Totodată, polițiștii au depistat în flagrant delict 3 persoane care conduceau autovehicule fără a poseda permis de conducere și una care conducea un autovehicul neînmatriculat.
 
          De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, au aplicat 605 contravenții, din care 559 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru abateri de la regimul circulaţiei, 43 de sancţiuni în baza Legii 55 din 2020, iar 3 conform Legii 61 din 1991.
            76 de permise de conducere au fost reținute de polițiști și retrase 17 certificate de înmatriculare.
      
 
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău va organiza în continuare astfel de activităţi pentru creşterea siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţ.
 
Exemplu: Poliţiştii rutieri au depistat o femeie de 41 de ani, din Moinești care conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu din localitate, având o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.
                 În urma verificării în bazele de date s-a stabilit că aceasta nu deţine permis de conducere.
                  Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii