Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Comunicat de presă - 30.12.2022

ro

30 Dec, 2022 13:36 989 Marime text
ÎN MINIVACANȚA DE REVELION POLIȚIȘTII BĂCĂUANI VOR FI LA DATORIE, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
 
 
Polițistii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică cu ocazia sărbătoririi Anului Nou
 
            Obiectivul principal al dispozitivelor de ordine publică ce vor acţiona în această perioadă îl reprezintă menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.
            Cu ocazia sărbătoririi Anului Nou, activităţile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice vor fi realizate, zilnic, de peste 200 de poliţişti, dintre care 130 polițiști de ordine publică, 45 polițiști rutieri, dar și polițiști din cadrul altor structuri.
            Poliţiştii băcăuani vor fi pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
           Vor fi avute în vedere manifestările publice (spectacole de datini și obiceiuri de iarnă, focuri de artificii), preconizate a se desfășura în această perioadă, precum și fluența traficului rutier spre zonele de interes turistic.
            Agenții de poliție rutieră vor fi prezenți pe principalele artere rutiere, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere; de asemenea, vor fi intensificate controalele şi activităţile specifice, pentru limitarea excesului de viteză şi pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
 
Pentru minivacanţa de revelion, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, vă recomandă:
 
- Dacă plecaţi de la domiciliu, verificaţi dacă aţi asigurat toate căile de acces în locuinţă!
- Acordati o atentie deosebita persoanelor care intra în locuința dumneavoastră sub pretextul de a vă ura. În momentul în care primiți urătorii, nu expuneți la vedere, în locuință, obiecte de valoare care pot atrage interesul hoților și nu discutați despre bunurile din interior, chiar dacă aceștia se arată încântați de anumite obiecte!
- Nu discutați cu persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice, deoarece acestea pot manifesta un comportament agresiv, iar copiii trebuie instruiți ca atunci când sunt singuri acasă să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute!
- Dacă observaţi persoane suspecte nu ezitaţi și anunţaţi poliţia la numărul unic de urgenţă 112!
 
 
Polițiștii transmit următoarele recomandări copiilor:
 
 1. Atunci când doriți să plecați la urat, mergeți în grup, de preferat însoțiți de un adult, evitând casele necunoscuților sau traseele prea lungi care nu sunt intens circulate sau bine iluminate.
 2. Refuzați alcoolul.
 3. Nu vă jucați cu materiale pirotehnice (petarde).
 4. Reacționați calm în cazul în care sunteți provocați de alți urători și, în nici un caz, nu răspundeți cu violență la agresivitatea acestora. Dacă vă simțiți în pericol, cereți ajutorul adulților din familie sau, la nevoie, chiar de pe stradă și sunați la 112.
 5. Aveți grijă la autovehicule, respectați regulile de circulație și deplasați-vă doar pe trotuare.
 6. Nu discutați cu străinii și nu vă urcați în mașinile necunoscuților, nu îi însoțiți pe stradă, indiferent de motivul invocat de ei.
 7. Nu plecați de acasă fără acordul părinților/adulților din familia voastră. Anunțați-i unde, cu cine și până când stați.
 
Polițiștii transmit următoarele recomandări adulților
 
 1. Supravegheați-vă în permanență copiii și cunoașteți anturajul acestora, preocupările, locurile pe care le frecventează.
 2. Fixați-le minorilor un traseu, un orar în care este le permiteți să plece și, pentru siguranța lor, însoțiți-i la urat.
 3. Îmbrăcați copii cu haine deschise la culoare atunci când se deplasează după înserat și respectați mereu regulile de circulație când sunteți împreună, pentru a fi un bun exemplu pe viitor.
 4. Mențineți o bună comunicare cu minorii pentru a putea afla din timp problemele cu care se confruntă, nevoile și temerile lor.
 5. Dacă vedeți un minor pe stradă neînsoțit, stingher, întrebați-l dacă are nevoie de ajutor. Rețineți semnalmentele lui și, în cazul unei alerte de dispariție de minori,  transmiteți autorităților informațiile deținute.
            Inspectoratul de Poliție Județean Bacău recomandă tuturor cetățenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecție pentru a petrece revelionul în siguranță.
 
I.P.J.BACĂU VĂ UREAZĂ AN NOU ÎN SIGURANȚĂ ȘI LA MULȚI ANI!
 
 
 
Întocmit,
Comisar de poliţie
                                                                          
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii