Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Comunicat de presă - 28.12.2022

ro

28 Dec, 2022 16:09 962 Marime text
Activități de prevenire a furturilor din buzunare și locuințe desfășurate de polițiștii băcăuani
 
 
În această perioadă, polițiștii băcăuani au intensificat activitățile de informare a cetățenilor cu privire la protecția bunurilor personale și a locuinței. Aceștia au desfășurat activități preventive pe raza municipiului Bacău, oferind cetățenilor recomandări și pliante cu informații privind prevenirea furturilor din locuințe, genți și buzunare.
La data de 28 decembrie a.c. polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități preventive pe raza municipiului Bacău. Polițiștii au discutat cu cetățenii, au distribuit afișe și pliante cu informații privind protecția bunurilor personale.
În această perioadă cu toţii mergem în diverse centre comerciale pentru a ne aproviziona cu cele necesare, pentru a petrece cât mai frumos și îmbelșugat trecerea în Noul An. Portofelul va fi mai plin decât în alte zile, cu bani care poate au fost economisiţi special pentru această ocazie. Implicit, creşte și riscul să devină ţinta hoţilor.
De asemenea, perioada sărbătorilor presupune, pentru unii cetățeni, părăsirea locuinței pentru perioade de timp variabile, pentru vacanțe sau vizite la cei dragi. Pentru a evita vizita hoților, este necesară adoptarea câtorva reguli simple. Astfel, evitați să dați informații cu privire la programul dumneavoastră de sărbători, găsiți o persoană de încredere pentru a vă supraveghea locuința, închideți bine toate căile de acces în locuință, nu ascundeți cheia sub preș sau în alte astfel de locuri „secrete” și evitați să țineți sume mari de bani în casă sau să lăsați impresia că dețineți asemenea sume, bijuterii sau alte obiecte de valoare.
Pentru sărbători în siguranță, polițiștii vă recomandă să sporiți ATENŢIA la buzunare, portofele și genți! Şi infractorii au sărbători de iarnă şi o nevoie mare de bani. Se pot afla lângă dumneavoastră şi vor specula orice greşeală pe care o faceţi. Nu le daţi ocazia să intre in acţiune!
Ţineţi minte: din cauza unei clipe de neatenţie, puteţi deveni victima unui furt din buzunare!
 • fiţi foarte atenţi în zonele aglomerate din pieţe, bazaruri, gări, autogări, magazine etc.
 • portmoneul nu se aşează niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere;
 • când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;
 • nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei;
 • reclamaţi Poliţiei cazurile de prindere în flagrant a hoţului pentru a curma activitatea infracţională a acestuia.  
Polițiștii fac încă o dată apel la cetăţeni să manifeste responsabilitate şi să adopte reguli minime de prevenire a furturilor din locuință :
 • Asiguraţi-vă uşa cu încuietori sigure, lanţ de siguranţă, vizor; montaţi un interfon la  intrarea în locuinţă; asiguraţi un iluminat corespunzător atât pe casa scării, cât şi în preajma anexelor;
 • Nu deschideţi uşa locuinţei persoanelor necunoscute, chiar dacă acestea vă oferă spre vânzare produse tentante, pe care le puteţi considera a fi un chilipir;
 • Când lipsiți de acasă, nu lăsați ferestrele deschise;
 • Nu daţi drumul persoanelor care sună la interfon decât dacă le cunoaşteţi identitatea;
 • Nu păstraţi în casă sume mari de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi;
 • În cazul în care aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul;
 • Montați un sistem de supraveghere video și verificați funcționarea sistemului de supraveghere, în permanență;
 • Dacă vecinii dvs. sunt plecaţi de acasă şi observaţi ceva suspect la apartamentul/ casa lor (persoane necunoscute, urme de forţare, etc.) telefonaţi de îndată la 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie. Cu cât poliția este anunţată mai repede, cu atât şansele de a prinde infractorii şi de a recupera bunurile sunt mai mari!
 
 Întocmit,
comisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii