Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Preda, vorbe grele „Despre experienţa pe lună îl întrebi pe Prunariu, nu pe Mazăre, un clovn de la Constanţa”

ro

08 Aug, 2011 06:20 1664 Marime text

mazare-toreador-1.jpgCristian Preda, Radu F. Alexandru şi Daniel Oajdea sunt rebelii partidului: fac opoziţie internă din studiourile Antenei 3, post boicotat oficial de PDL.

În urmă cu o lună,PDL decidea să boicoteze Antena 3, invocând lipsa de corectitudine a postului. Concret, democrat-liberalii nu mai trimit nici un reprezentant la talk-show-urile televiziunii, în semn de solidaritate cu ministrul Daniel Funeriu.Acesta fusese acuzat de Antena 3, în baza unui "document" care s-a dovedit a fi un fals, că a picat bacalaureatul susţinut în Franţa în 1989. Decizia conducerii PDL a fost respectată cu sfinţenie de toţi comunicatorii partidului. Nimeni nu a mai mers "la Antene". Cu trei excepţii: europarlamentarul Cristian Preda, senatorul Radu F. Alexandru şi deputatul Daniel Oajdea. Aceştia sunt democrat- liberalii care au încălcat embargoul dictat Antenei 3. Ei îşi justifică prezenţa la posturile conduse de Dan Voiculescu prin necesitatea ca vocea PDL să fie auzită şi "la inamic".

Conducerea PDL nu prea are ce să le facă, pentru că cei trei sunt cunoscuţi ca rebeli ai partidului. Daniel Oajdea, de exemplu, a înfruntat partidul la mai multe moţiuni de cenzură, când a declarat public că va vota împotriva guvernului Boc. A anunţat că pleacă din partid, după care a revenit asupra deciziei.
Roberta Anastase, primvicepreşedinte PDL şi şefa comunicării în partid, spune că a observat prezenţa celor trei la emisiunile Antenei."Voi purta o discuţie colegială cu ei, să vad de ce fac gesturile astea", a declarat Roberta Anastase pentru EVZ.
Oajdea, un client fidel la Răzvan Dumitrescu
Deputatul de Iaşi Daniel Oajdea pare a fi abonat la emisiunea "Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3. De pe 17 iulie, până pe 2 august, a fost de patru ori invitatul emisiunii.
"Când s-a luat hotărârea, eu nu eram în ţară... Apoi, l-am văzut la Antena 3 pe Cristian Preda, un om cu judecată, şi mi-am imaginat că s-a ridicat embargoul", a şi-a justificat Oajdea prezenţa la Antene, în ciuda interdicţiei. El consideră că interdicţia de a comenta la posturile trustului Intact este o decizie "inspirată". "Sigurcă poziţia partizană a Antenei 3 depăşeşte limita bunului simţ, dar cred că este important să încerci să convingi telespectatorii că există şi o altă realitate obiectivă decât cea prezentată de anumiţi moderatori", a spus Oajdea. Deputatul a ţinut să sublinieze că a fost mai mult o recomandare din partea partidului şi nu o decizie.

Cristian Preda, vorbe grele despre Boc

Europarlamentarul PDL Cristian Preda, un cunoscut critic al premierul Boc, l-a onorat cu prezenţa pe Victor Ciutacu, "devoratorul" de PDL-işti. Pentru a se asigura că publicul său îl va urmări, Cristian Preda şi-a promovat participarea la emisiunea "Vorbe grele" pe blogul personal. La fel a făcut şi după patru zile, când a fost invitat la "Ştirea zilei", emisiunea Gabrielei Vrânceanu Firea.

"Boicotarea presei este o mare eroare", este principiul susţinut de Preda şi prezentat anul trecut, când PDL a luat o decizie similară de a boicota Antenele. Acum îl menţine şi adaugă că decizia PDL a fost luată fără consultarea celor care merg la TV. "Nu e vorba de vanitate, ci de o minimă coerenţă în raport cu realul, pentru că era firesc să fiu consultat. În seara turului doi de la prezidenţiale, eu am fost la TV, nu un baron local. Despre experienţa pe lună îl întrebi pe Prunariu, nu pe Mazăre, un clovn de la Constanţa(...) E bine când ai oportunitatea să te exprimi, chiar şi la un post inamic. Este clar că Antena 3 este un post politic, este forţa politică a lui Dan Voiculescu, care are o dificultate în a se exprima şi atunci plăteşte o armată de jurnalişti care-l exprimă politic", a mai spus europarlamentarul.

Radu F. : Motivul deciziei e corect, decizia e greşită

Un alt democrat-liberal care nu a ascultat ordinul partidului a fost senatorul Radu F. Alexandru. "Motivul deciziei este unul corect, dar măsura luată este greşită. Un partid aflat la guvernare trebuie să lupte, nu să se comporte ca un copil care atunci când se supără îşi ia jucăriile şi pleacă. PDL trebuia să apeleze la toate pârghiile legale pentru a sancţiona abaterea de la deonotologia profesională", a comentat senatorul PDL decizia embargoului.

Sursa: http://www.evz.ro/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii