Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii Primăriei Independenţa l-au dat în judecată pe primar

ro

25 Nov, 2011 01:00 3142 Marime text
Independenta_primaria_01.jpgLa mijlocul lunii trecute, 29 de salariaţi ai Primăriei Independenţa, prin Sindicatul Tomis al Lucrătorilor din Administraţia Publică şi Servicii Publice - în calitate de reclamant, înregistrau un dosar pe rolul Tribunalului Constanţa având ca obiect litigiu privind funcţionarii publici.

Mai exact, angajaţii din anul 2010 ai Primăriei, care au rămas mai puţini în prezent, cer să se respecte prevederile contractului colectiv de muncă şi să le fie restituit sporul care a fost reţinut ca urmare a deciziei luate de Curtea de Conturi a României. Dosarul nr. 14557/118/2011 a fost înregistrat pe 17 noiembrie, iar pârâţii sunt primarul şi comuna Independenţa prin primar.

Potrivit primarului comunei, Cristea Gâscan, este vorba despre sporul de siguranţă şi securitate în muncă, al cărui cuantum era unul semnificativ, ţinând cont de salariul mic pe care aceştia îl primeau. „La salariul de bază pe care îl primeau, 560 de lei, angajaţii mai primeau încă 240 de lei. În procesul intentat Curţii de Conturi de Sindicat s-a dat câştig de cauză Sindicatului, însă am spus că este mai indicat să obţin o hotărâre judecătorească în favoarea acestuia într-un proces cu Primăria", spune primarul. În ultimele luni, din cauza salariului mic din Primărie, şi-au dat demisia cinci funcţionari, astfel încât la acest moment au mai rămas 24. Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru 13 ianuarie 2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii