Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din Tortoman au din nou apa

ro

22 Aug, 2008 00:00 1426 Marime text
1219351103.jpg

Edilul Lucian Chitic a reparat transformatorul de energie electrica ce punea in functiune pompele care asigurau alimentarea cu apa a intregii localitati

Desi a fost instalat in functie abia in urma cu doua luni, noul primar al comunei Tortoman, Lucian Chitic, este pus pe treaba. Proaspatul edil, care l-a inlocuit pe controversatul Gheorghe Panait, s-a ocupat deja de cateva dintre problemele urgente ale comunei pe care o reprezinta. El a reparat transformatorul electric de la pompele de apa, defectat pe vremea fostului primar. Din cauza defectiunii produse in luna iunie, gospodariile locuitorilor din Tortoman au ramas fara apa. "Din cauza faptului ca apa nu mai ajungea in curtile oamenilor, am luat curent de la o societate pentru alimentarea partiala a comunei", a explicat Lucian Chitic. Transformatorul a fost reparat in urma cu doua saptamani, iar repunerea lui in functiune a costat o suta de milioane de lei vechi, bani care au fost alocati de la bugetul local. "Criza de apa a durat aproape trei luni, insa acum s-a reluat alimentarea cu apa", a declarat Lucian Chitic. Primaria continua si actiunea de montare a apometrelor la consumatorii casnici. In cele doua luni de la instalare, autoritatea locala a montat deja o suta de apometre. Pe vremea fostului edil fusesera montate aproape doua sute, iar acum, dupa reluarea actiunii de catre actualul primar, au mai ramas in jur de o suta. "Este foarte important ca toata lumea sa aiba apometre, pentru ca astfel vor plati exact atat cat consuma, nici mai mult, nici mai putin. Nu vor mai plati la pausal", a afirmat Chitic. De asemenea, administratia locala continua si inmatricularea carutelor, tractoarelor si mopedelor, pentru intrarea in legalitate.

S-a economisit un sfert de miliard la igienizarea scolii

Un obiectiv important pentru actualul primar il reprezinta si igienizarea scolii din Tortoman. "Anul acesta economisim 250 de milioane de lei vechi. Anul trecut s-a platit aceasta suma doar pentru zugravirea imobilului. Noi varuim scoala cu ajutorul muncitorilor angajati ai primariei si o sa ne coste cu mult mai putin", a subliniat primarul Lucian Chitic. Edilul a adaugat ca s-a terminat igienizarea scolii in interior si va incepe si zugravirea pe exterior. In ce priveste problema transportului copiilor de la Dropia la scoala cea mai apropiata, in Cuza Voda, Lucian Chitic a afirmat ca va achizitiona un microbuz. "Pe viitor, in functie de posibilitatile financiare, dorim sa construim un drum de legatura intre Tortoman si Dropia, pentru ca este normal ca localitatile componente ale unei comune sa fie legate intre ele", a adaugat primarul. Pe 11 august a avut loc prima sedinta a Consiliului Local Tortoman din acest mandat. Pe ordinea de zi s-au numarat 13 proiecte de hotarare, printre care si cel privind constituirea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Silistea - Tortoman. Primarul Lucian Chitic a explicat ca, in baza acestei asocieri, va fi posibila alimentarea cu gaz a celor doua comune printr-o conducta ce va fi adusa de la Medgidia.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii