Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avantajul de a avea ministru constănţean! Doar trei primării au primit bani de la MDRAPFE (document)

ro

27 Jul, 2017 00:00 5747 Marime text
Pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), condus de Sevil Shhaideh (membru de încredere al PSD), a fost publicat recent un document ce cuprinde plăţile efectuate de minister pe parcursul lunii precedente.
 
Situaţia acestor plăţi arată celor interesaţi faptul că, la capitolul „Transferuri“, printre multiplii beneficiari (unităţi administrativ-teritoriale sau consilii judeţene) se regăsesc doar trei localităţi din judeţul Constanţa. Norocoase au fost comunele Saligny şi Cerchezu, la care s-a adăugat oraşul Murfatlar. Întâmplător sau nu, cele trei primării sunt conduse de colegi de partid ai ministrului Shhaideh, toţi membri vechi ai organizaţiei judeţene PSD Constanţa.
 
Aceste primării constănţene apar pe lista de plăţi a MDRAPFE aferentă lunii precedente, iar potrivit documentului, acestea au fost efectuate pe data de 8 iunie. Astfel, Primăria Murfatlar figurează în documentul respectiv cu suma de 93.610,43 de lei, iar în dreptul Primăriei Saligny apare suma de 109.610,04 lei. Ambele plăţi au reprezentat transferuri conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 28 din 2013. Ultimul beneficiar din judeţul Constanţa este Primăria Cerchezu, căreia, pe 23 iunie anul curent, i-a fost transferată suma de 79.413,21 de lei, tot în baza OUG nr. 28/2013.

Bani pentru asfaltări

Primarul oraşului Murfatlar, Valentin Saghiu (PSD), se pare că este mult prea preţios pentru a răspunde la telefon, aşa că am încercat să ne informăm cu privire la destinaţia banilor de la minister de la viceprimarul urbei. Astfel, potrivit viceprimarului Ilie Manea (membru ALDE), suma primită de la MDRAPFE reprezintă alocarea pe 2017 pentru executarea unor lucrări de asfaltare.
 
„Avem două proiecte de asfaltare a 13 străzi în satul Siminoc şi a altor 26 de străzi în oraşul Murfatlar. Proiectul este pe o perioadă de cinci ani, iar această sumă este doar pe anul în curs. Am înţeles că domnii cu firma vor să termine anul acesta lucrarea din banii lor şi-şi primesc banii, ulterior, de la minister. Nu mai vor să stea să aştepte ani la rând banii de la minister, mai ales că au şi alte lucrări de executat... Îşi iau ei banii pe urmă. Deja în Siminoc au asfaltat jumătate dintre străzi şi urmează să execute şi diferenţa“, ne-a explicat viceprimarul oraşului Murfatlar, Ilie Manea.

Cămin cultural, în aşteptare de doi ani

La Saligny, banii primiţi vor ajuta la stimularea activităţii cultural-artistice din comună. Potrivit primarului Ion Beiu (PSD), încă din anul 2015 a fost semnat un contract pe OUG nr. 28/2013 privind finanţarea construirii unui cămin cultural în satul Ştefan cel Mare.
 
„Banii sunt pentru lucrările în desfăşurare la căminul cultural. Acesta se construieşte din temelii, iar contractul l-am semnat acum doi ani“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Saligny, Ion Beiu.

Grădiniţă nouă în satul Viroaga 

Primarul comunei Cerchezu, Ştefan Chelaru (PSD), a declarat pentru ZIUA în judeţ că banii primiţi luna trecută pe OUG nr. 28/2013 sunt destinaţi construirii unei unităţi de învăţământ preuniversitar. „Suma de aproximativ 80.000 de lei a fost alocată pentru construirea unei noi grădiniţe în satul Viroaga, sat ce aparţine de comuna noastră. Contractul a fost semnat în anul 2015. Avem termen de finalizare pentru această grădiniţă în luna septembrie a acestui an“, ne-a explicat primarul comunei Cerchezu, Ştefan Chelaru.
 
Sursa foto: site MDRAPFE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii