Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:27 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă Primăria Saligny obţine bani de la MDRAPFE 60 de familii din satul Făclia vor avea apă şi energie electrică

ro

27 Jul, 2017 00:00 1271 Marime text
Comuna Saligny este situată în partea de vest a judeţului Constanţa şi are în componenţă trei sate: Făclia, Saligny (reşedinţa) şi Ştefan cel Mare. Pentru dezvoltarea comunei Saligny, reprezentanţii administraţiei publice locale au depus mai multe proiecte care ar putea fi susţinute financiar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Potrivit primarului Ion Beiu, printre acestea se află „unul care vizează construirea din temelie a unui dispensar medical în Saligny, o extindere la şcoală şi reabilitare“. „Noi nu avem dispensar în comună, iar unicul cabinet medical în care îşi desfăşoară activitatea un medic generalist, de familie, funcţionează în incinta şcolii generale. Dacă reuşim să construim dispensarul, vom vedea, apoi, cum reuşim să facem rost de aparatura necesară şi să atragem câteva cadre medicale care să asigure asistenţa medicală întregii populaţii“, a spus primarul comunei Saligny.
 
Până atunci, se continuă lucrările la sala de sport a şcolii din comună. „Proiectul acesta a demarat încă de anul trecut, acum este spre finalizare şi se realizează cu sprijin financiar de la Consiliul Judeţean Constanţa. Este o sală mică, însă pentru copii este bună, mai ales că, în perioada rece a anului, până acum făceau orele de sport afară, în frig, ploaie sau vânt. Să stea şi ei la adăpost şi să se bucure de orele de sport, aşa cum se bucură toţi copiii“, a afirmat şeful administraţiei locale din Saligny, Ion Beiu.

Proiect pentru utilităţi

Orice român îşi doreşte să aibă, la un moment dat în viaţă, o casă, iar mulţi o visează ca fiind construită undeva la ţară. Cam aşa stau lucrurile şi în comuna Saligny, unde administraţia publică locală a vândut, de curând, în vederea construirii de locuinţe, nu mai puţin de 60 de loturi de teren a 500 de metri pătraţi fiecare. Numai că autoritatea publică are obligaţia de a asigura viitorilor locuitori ai zonei toate utilităţile. „Am depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene un proiect prin care vrem să aducem alimentarea cu apă şi energie electrică în zona lotizărilor din tabără, la Făclia. Am vândut nişte loturi de case şi vrem să le asigurăm infrastructura şi toate utilităţile. Sunt vreo 60 de familii care ar urma să fie beneficiarele proiectului respectiv“, a concluzionat primarul comunei Saligny, Ion Beiu.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii