Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oana are nevoie să trăiască. Trebuie! Ca să dăruiască în continuare bucăţi din sufletul ei frumos

ro

10 Oct, 2014 00:00 6394 Marime text
Oana Livadariu este din nou bolnavă. Cancer. Citostatice. O nouă luptă, deci. O nouă încercare de a învinge boala asta grea, care a revenit neaşteptat şi urât. Recunosc, povestea ei mă afectează mai mult decât au făcut-o altele. Asta pentru că o ştiu pe Oana de când eram eu mică. Era ca o icoană pentru mine. Elevă a liceului pe care l-am urmat şi eu mai târziu, Oana se hotărâse să devină jurnalist. Fără ca ea să ştie asta, atunci a devenit modelul meu. Mi se părea un act de curaj să alegi să scrii pentru oameni, să te pui în slujba lor, să-i informezi corect, la timp. Să le dai cumva o parte din tine. Oana a făcut asta. Ca jurnalist şi ca un om cu sufletul cu uşile larg deschise, prin intermediul Asociaţiei Ovidiu.ro, a vrut şi vrea să le ofere copiilor săraci din România şansa la educaţie, la o viaţă mai bună.

Pentru a da în continuare celor de lângă ea părţi din sufletul ei, Oana are nevoie să trăiască. Trebuie să trăiască! Pentru asta, ea este nevoită să suporte o operaţie efectuată printr-o tehnică specială în Canada, la Montreal Neurological Institute and Hospital. Intervenţia se numeşte fluorescence-guided resection of brain tumors şi înţeleg că presupune îndepărtarea tumorii cu ajutorul unei substanţe fluorescente care delimitează vizual zonele infiltrate (Oana nu mai are, aşa cum a avut acum câţiva ani, o tumoră compactă, ci o grămadă de celule extrem de agresive). Costurile acestei operaţii sunt estimate la 100.000 de euro.

Aici intervenim noi. Oamenii care, ca şi Oana, scriem. Oamenii pentru care Oana şi noi am scris. Cei care înţeleg că un om de 34 de ani trebuie să meargă mai departe. Aceia dintre noi care îşi doresc ca ea să depăşească visul ăsta urât. Aceia dintre noi care, sfidând orice limită, orice barieră, vor să ajute un om frumos. Oamenii care nu întorc privirea, care se opresc din drum pentru a ajuta viaţa să meargă înainte, pentru a-i da un impuls.

De aceea, vă rog frumos, vă rog cu toate cuvintele din lume să o ajutaţi pe Oana Livadariu. Nu doar pentru că aşa-i frumos şi nu doar pentru că aşa se cuvine. Ci pentru că avem nevoie de ea. Avem nevoia ca Oana să continue. Să meargă mai departe.
 

Nu ezitaţi să ajutaţi!

 Acestea sunt conturile ei:
Oana Livadariu:
Raiffeisen Bank (cod SWIFT RZBRROBU), sucursala Victoriei
LEI – RO34 RZBR 0000 0600 0834 2460
EURO – RO05 RZBR 0000 0600 1532 2908
CONT PAY-PAL: dearwanna@yahoo.com
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii