Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maratonul Nisipului, la Mamaia Fotbalistul Doru Fugaru participă la Family Run alături de soţie şi de copilul lor de zece luni (galerie foto+video)

ro

25 Mar, 2017 00:00 5085 Marime text
O familie care are sportul în sânge nu putea lipsi de la Maratonul Nisipului, competiţie internaţională care se dispută la Mamaia, duminică, 26 martie.
 
Tudorel Fugaru (fotbalist la echipa de Liga a 4-a Gloria Băneasa), Adina Fugaru (director de comunicare în Federaţia Română de Tenis, în prezent în concediu maternal) şi fiul lor de zece luni, Răzvan, se vor alinia la startul cursei „Family Run“ din cadrul evenimentului sportiv. Printre echipele care vor participa la întrecerea pe distanţa de un kilometru se mai numără una care are în componenţă un copil mic (de o lună şi o săptămână), dar şi alte familii compuse din sportivi, antrenori sau arbitri.
 
Fugarii sunt obişnuiţi ai Maratonului Nisipului. În 2015, Doru a concurat la cursa de zece kilometri, ocupând locul 14 la categoria sa de vârstă, iar anul trecut, fotbalistul şi soţia sa (care era atunci însărcinată) s-au aflat în rândul spectatorilor. Acum le-a venit rândul tuturor Fugarilor să ia startul. Răzvan încă nu merge singur în picioare (doar ţinut de mânuţe), dar acesta nu e un impediment, aşa va fi dus de părinţi până la finish.
 
„Participăm de plăcere şi pentru o cauză nobilă“, a declarat Doru, care îl vede deja sportiv pe fiul său, Fugaru cel mic lovind bine mingea cu stângul. În aprilie, la baza Idu din Mamaia se dispută întâlnirea feminină de tenis din Fed Cup România - Marea Britanie, iar cei trei Fugari vor fi şi acolo.

Family Run, o cursă umanitară 

Şi la această ediţie a Maratonului Nisipului, participanţii vor alerga în sprijinul scăderii ratei mortalităţii infantile neonatale, care la Constanţa a atins cote alarmante (de trei ori mai mare decât media europeană). Astfel, fondurile strânse în cadrul crosului „Family Run“ vor fi direcţionate pentru reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, prin proiectul social iniţiat de Asociaţia „Dăruieşte Aripi“.

Ionel Crînguş aleargă alături de fiul său cel mare 

Pe lângă Fugari (ce reprezintă la „Family Run“ fotbalul şi tenisul) şi alte familii şi echipe din lumea sportului constănţean s-au înscris în cursă: echipa lui Radu Lefca (director de marketing la SSC Farul Constanţa, liderul Ligii a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa), echipa fostului arbitru de fotbal Bela Szoke (din care mai fac parte Eduard Bela Szoke şi Eric Maximilian Szoke) sau echipele de la Rebel Fighters, unde instructorul Ionel Crînguş predă Kempo. Una dintre aceste formaţii e cea alcătuită din Crînguş şi fiul lui cel mare, Eric (nouă ani), sportiv la Rebel Fighters, dar şi alţi tineri luptători pregătiţi de Ionel Crînguş vor alerga la Family Run, alături de părinţi.

Radu Lefca, prieten bun cu Vasile Apetroaie 

Formaţia lui Radu Lefca e formată din patru persoane: oficialul SSC Farul, soţia sa, Aurelia, fiica lor, Ştefania, şi nepotul lui, Alexandru Aniculăiesei. „Eu sunt prieten bun cu Vasile Apetroaie, cunoscutul maratonist. Voi încerca să mă pregătesc cu el, ca să încep din nou să particip la concursurile de atletism. Înainte, eram bun la probele de rezistenţă“, spus Radu Lefca (38 de ani). 

Două starturi 

Pe lângă Family Run, Maratonul Nisipului cuprinde şi trei probe competitive, pe distanţele de 42 de kilometri (maraton), 21 de kilometri (semimaraton) şi zece kilometri. Startul se va da de la scena din piaţeta Perla, la ora 10.00 (pentru probele competitive), respectiv la ora 12.00 (pentru crosul familiilor). După ce vor ajunge pe plajă, cei care vor participa la cursele de 10, 21 şi 42 de kilometri vor face dreapta, limita fiind aproape de tabăra de la Năvodari (zece kilometri). Plus returul - se fac 21 de kilometri, iar cei de la maraton parcurg distanţa de două ori. La cursa „Family Run“, după ce ajung pe plajă, concurenţii fac stânga, sosirea fiind la Radio Constanţa.

Premii de 26.600 de lei 

Festivitatea de premiere va începe la ora 12.45, cu întrecerea „Family Run“, pentru ca răbdarea copiilor să nu fie pusă la încercare. Vor fi acordate 132 de premii: 22 la Open, 108 la şase categorii de vârstă (până în 19 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani şi 60+) şi premiile suplimentare, în valoare de 500 de lei, pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care, în ediţia trecută, a fost stabilit de Ghenadie Timbalist (două ore, 36 de minute şi două secunde), respectiv de Nicoleta Ciortan (trei ore, 17 minute şi 18 secunde). În acelaşi timp, vor fi premiate şi primele cinci familii clasate la crosul „Family Run“. Premiile au valoarea totală de 26.600 de lei.
 
Sursa foto: Facebook (Doru Fugaru, Ionel Crînguş, Bela Szoke, Eduard Szoke) şi ZIUA de Constanţa

Citeşte şi:

Tatăl - antrenor de fotbal, mama - oficial al Federaţiei Române de Tenis: Doru şi Adina Fugaru au devenit părinţi (galerie foto)

Instructor de Kempo la Rebel Fighters: Ionel Crînguş, tată de băiat pentru a treia oară (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii