Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instructor de Kempo la Rebel Fighters Ionel Crînguş, tată de băiat pentru a treia oară (galerie foto)

ro

20 Jan, 2016 00:00 4324 Marime text


Fericire în familia constănţeană Crînguş, cu ocazia venirii pe lume a celui de-al treilea copil al lui Ionel şi al Ramonei. Tatăl este o persoană cunoscută în lumea sporturilor de contact, iar în prezent predă Kempo la Constanţa, Valu lui Traian şi Medgidia 
 
Cu o zi înainte de a-şi sărbători fiul cel mare, Eric, pentru împlinirea vârstei de opt ani, soţii Crînguş au trecut printr-o altă mare bucurie, familia lor mărindu-se cu al treilea băiat. Ramona a născut la o maternitate privată din Constanţa. Bebeluşul, care va primi prenumele Dominik, a avut la venirea pe lume 52 de centimetri înălţime şi 4,05 kilograme greutate. Celălalt băiat al familiei este Patrick, iar în luna decembrie a anului trecut a împlinit patru ani.
Naşterea a decurs fără probleme, iar mama şi copilul se simt foarte bine. Tăticul a trecut însă prin mari emoţii, la fel cum s-a întâmplat, de altfel, şi cu ocazia celorlalte două fericite evenimente.
 
„Pe o vreme cu cod portocaliu de ninsori şi viscol, în sfârşit, la clinică! Mari emoţii! Aşteptăm nerăbdători să-l cunoaştem“, posta Ionel Crînguş pe Facebook, după ce el şi Ramona ajunseseră la maternitate, venind, pe o vreme câinoasă, dinspre Medgidia. Instructorului de Kempo i s-a părut că orele cât a aşteptat să primească vestea cea mare au trecut cu viteza melcului. La final, când a aflat că a devenit tată pentru a treia oară, Ionel Crînguş (41 de ani) a fost încercat de o mare bucurie.

„Să îţi aducă numai bucurii şi multe medalii şi cupe!“

„Super tati“ şi „Socru cu trei nurori“ şi-a intitulat luptătorul postările de pe reţeaua de socializare, în care se mândreşte, în fotografii, cu cei trei băieţi ai săi. Prietenii, rudele şi apropiaţii le împărtăşesc bucuria soţilor Crînguş, transmiţându-le mesaje de felicitare. „Doamne ajută! Să îţi trăiască, felicitări! Să fie toţi trei prinţii sănătoşi şi să te bucuri de ei, maestre!“, „Păi cu trei băieţi, mai are cineva curaj să spună că nu este super tati?“, „Cel mai fericit tătic, felicitări! Toţi trei să vă aducă numai bucurii şi împliniri!“, „O familie bogată!“, „Să fiţi sănătoşi şi bunul Dumnezeu să vă aibă în pază!“, „Să fie sănătoşi! Sunteţi o familie frumoasă şi un exemplu pentru mulţi“, „O familie de poveste! Să fiţi sănătoşi!“, „Să îţi aducă numai bucurii şi multe medalii şi cupe!“, „Felicitări! Ce bine seamănă cu tine!“, „Felicitări din toată inima! Acum ai o frumoasă centură cu 3 Dani“ sau „Să-ţi trăiască toţi trei, vărule!“, au fost câteva dintre mesaje.

Două zile pline în familia Crînguş

De acum înainte, zilele de 17 şi 18 ianuarie vor fi pline în familia Crînguş, care îşi va serba, în ordine, fiul cel mic şi feciorul cel mare. De ziua lui Eric, urările au curs la adresa acestuia. „Astăzi e ziua ta, copilul nostru, şi ne rugăm la Dumnezeu să fii sănătos, să fii fericit, să iubeşti mereu şi să fii iubit! Noi, cei apropiați ție, îți urăm: Mami - «Te privesc, cu drag, cât ai crescut. Parcă ieri a fost ziua în care te-am născut. Azi, împlineşti, iată, opt ani, să-ţi fie bine, puiul meu, şi la mulţi ani!»; Patrick & Dominik - «Ne umpli sufletul şi viaţa, eşti puterea noastră de bună dimineaţa, îţi vom fi alături, oriunde şi oricum, îţi vom fi lumină, frăţiorul nostru bun!»; Tati - «La mulţi, mulţi ani, iubirea mea, să-ţi fie viaţa lungă şi frumoasă, să mergi, mereu, pe drumul tău, cu-ncredere în tine şi-n bunul Dumnezeu!»“, este mesajul postat pe Facebook de părinţi.

Cel mic va fi înscris imediat în Federaţia de Kempo

Fost practicant, în tinereţe, de Karate Shotokan şi Karate Kyokushin, Ionel Crînguş s-a dedicat, de câţiva ani, Kempo-ului. „Kempo“ sau „Kenpo“ este cel mai complet sport de luptă, cu rădăcini în artele marţiale. În Kempo se regăsesc atât lovituri de braţ, genunchi, picior şi cot, cât şi proiectări şi luptă la sol. Peste 60 de persoane, de la patru la 40 de ani, se pregătesc la Kempo, în săli din Constanţa, Valu lui Traian şi Medgidia, sub îndrumarea lui Ionel Crînguş.
 
Instructorul de la Rebel Fighters Constanţa, care seamănă izbitor la chip cu celebrul actor american Nicolas Cage, îi antrenează inclusiv pe primii doi băieţi ai săi. Cel mic, Patrick, acum deprinde tainele Kempo, dar Eric a participat deja la competiţii, la care a ocupat locuri pe podium. Ramona Crînguş a făcut volei, iar mezinul familiei nu va fi ţinut nici el departe de sport. „Imediat după ce vom obţine certificatul de naştere, îl voi înscrie pe cel mic în Federaţia Română de Kempo“, spune tatăl.   

Conceptul de „Kempo în familie“

Ionel Crînguş deţine centura neagră la Karate Shotokan şi centură neagră 1 Dan în Kempo. „Kempo-ul m-a atras prin faptul că vine din tradiţia artelor marţiale. Respectul şi disciplina sunt de bază. Pregătesc nu numai copii sau tineri, ci şi alţi membri ai familiilor respective. În afara antrenamentelor, organizez cu elevii mei, săptămânal, diverse evenimente şi acţiuni. Ieşim pe biciclete în Mamaia, mergem în Ţara Piticilor. S-a conturat ideea de «Kempo în familie», care este promovată şi la nivel naţional. Kempo e pentru generaţiile următoare. Păstrează tradiţia, dar se şi adaptează lumii moderne, ţine pasul cu ea“, spune Ionel Crînguş. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii