Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Golgheter al Ligii 1, după meciul de sâmbătă George Ţucudean a ajuns la 11 reuşite pentru FC Viitorul în acest sezon (galerie foto)

ro

11 Dec, 2017 00:00 2558 Marime text

În urma meciului contra Concordiei Chiajna, câştigat de FC Viitorul cu 3-0, sâmbătă, în etapa a 21-a din Liga 1, Eric de Oliveira şi George Ţucudean au atins noi borne în tricoul campioanei României
 
Brazilianul venit în această vară la echipă a închis tabela în meciul cu ilfovenii din lovitură de pedeapsă, în minutul 76, dar a contribuit şi la primul gol al Viitorului, când i-a pasat decisiv lui Ţucudean. Eric de Oliveira a înscris sâmbătă al şaptelea său gol în actuala stagiune, ajungând la un total de 56 de reuşite în Liga 1.
De asemenea, Eric a totalizat până în prezent şi 43 de pase decisive în primul eşalon. La rândul său, cu cele două goluri reuşite în meciul contra Chiajnei, George Ţucudean a ajuns la 11 goluri în acest sezon al Ligii 1, urcând, după partidă, pe primul loc în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu Gnohere, de la FCSB. De subliniat că toate reuşitele atacantului în vârstă de 26 de ani au fost din acţiune! „Ţucudean e talentat, ne-a ajutat foarte tare şi în play-off-ul trecut, şi în acest tur. Are un an fantastic. Merită respect din partea fiecăruia“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

Dominare clară 

FC Viitorul a dominat Concordia, sâmbătă, din primul şi până în ultimul minut. Tabela s-a modificat pentru prima dată în minutul 31: Eric i-a pasat în careu lui Ţucudean, iar atacantul Viitorului l-a învins pe Bălgrădean cu un şut plasat de la 12 metri. Acelaşi Ţucudean a stabilit scorul pauzei, la ultima fază a primei reprize, cu un şut plasat de la 7 metri, pe sub Bălgrădean, după o pasă a lui Ganea. Viitorul nu a cedat iniţiativa nici în repriza secundă, iar în minutul 76 tabela s-a modificat din nou: mingea deviată de Ţucuden l-a lovit în mână pe Bărboianu în suprafaţa de pedeapsă, iar penalty-ul acordat a fost transformat cu siguranţă de Eric, care a stabilit scorul final.

Murariu, rezervă de portar la FC Viitorul 

Au evoluat formaţiile: FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi): Tordai - Lopez (59 Horj), Hodorogea, Bălută, De Nooijer (67 Vînă) - Cicâldău, Mladen, Ganea - Eric, Ţucudean, Chiţu (73 Drăguş). Rezerve neutilizate: Murariu - Ghiţă, Măţan, Ciobanu. Concordia Chiajna (antrenor Ion Moldovan): Bălgrădean - Grădinaru (90 V. Gheorghe), Albu, Marc, Bucurică - Deaconu, Bucşă - Bawab (53 Batin), Cristescu (72 Bărboianu), Bumba - Bud. Rezerve neutilizate: Caparco - Babic, Dobrosavlevici, Ov. Marin.

„Am arătat încă o dată că merităm să fim campioni“ 

„Am spus înainte de meci că va fi unul greu, Concordia marcase mult în ultimul timp, avea victorii, era foarte bună pe tranziţie pozitivă, pe fază ofensivă. Am spus acest lucru echipei. Trebuia să producem fotbalul nostru, era ultimul meci acasă din acest an. Suporterii noştri au văzut aceeaşi echipă ca şi până acum, care joacă un fotbal bun, care ştie să atace poziţional, cu o tranziţie negativă foarte bună. Am făcut un joc foarte bun. Ne-am despărţit de fani pe 2017 aşa cum trebuia. Am arătat încă o dată că merităm să fim campioni. Fiecare jucător a dat totul. Băieţii au fost serioşi şi m-au ascultat“, a declarat .

Ultimul meci din 2017, cu FCSB 

În urma victoriei de sâmbătă, FC Viitorul a acumulat 34 de puncte şi se află în clasament pe locul cinci (poziţie de play-off). În etapa următoare, ultima în Liga 1 în acest an, echipa constănţeană va juca în deplasare cu FCSB duminică, 17 decembrie, de la ora 20.00. „Mergem cu acelaşi gând, să facem un meci mare, deşi vom avea o misiune foarte grea. Dar avem şi noi experienţă şi suntem buni. Vrem să luăm puncte sau punct, pentru că avem mare nevoie de ele, lupta pentru play-off fiind strânsă“, a punctat Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii