Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul demarează astăzi pregătirea Golgheterul George Ţucudean, la CFR Cluj. Mihai Voduţ, sub comanda lui Gică Hagi?

ro

08 Jan, 2018 00:00 2967 Marime text
Campioana României la fotbal, FC Viitorul, demarează astăzi pregătirea pentru evoluţiile oficiale din 2018. De dimineaţă este programată vizita medicală, la Constanţa, iar după-amiază, la baza Academiei Hagi, de la Ovidiu, va avea loc primul antrenament al anului.
 
În perioada 12-26 ianuarie, campioana României, FC Viitorul, va efectua un cantonament în Turcia, la Belek, unde va disputa mai multe partide de verificare înaintea reluării campionatului. Iată programul complet al meciurilor amicale: pe 15 ianuarie - cu Skenderbeu (Albania, locul 1); pe 18 ianuarie - cu Luch Vladivostok (Rusia, liga a 2-a, locul 15); pe 18 ianuarie - cu Grasshoppers Zurich (Elveția, locul 6); pe 22 ianuarie - cu Kapaz (Azerbaidjan, locul 8); pe 22 ianuarie - cu FC Rostov (Rusia, locul 10); pe 25 ianuarie - cu Cernomorets Odessa (Ucraina, locul 10); pe 25 ianuarie - cu Jagiellonia (Polonia, locul 4). FC Viitorul va disputa primul meci oficial din 2018 în weekendul 2-4 februarie, când va întâlni, pe teren propriu, în etapa a 23-a din Liga 1, echipa Astra Giurgiu.
 
În privinţa lotului de jucători, golgheterul echipei, George Ţucudean, a semnat cu CFR Cluj, după cum a anunţat preşedintele liderul campionatului, Iuliu Mureşan. „Ţucudean a semnat pe mail cu noi. El a plecat în vacanţă, dar a semnat cu noi de zece zile, înainte de Crăciun. Am semnat şi club cu club. Luni va semna originalul. E jucătorul nostru, de luni se alătură echipei“, a declarat Mureşan, la emisiunea „Fotbal Club“, de la Digi Sport. În acest sezon, Ţucudean a marcat de 11 ori pentru FC Viitorul în campionat, ocupând locul doi în clasamentul golgheterilor campionatului, după Harlem Gnohere (FCSB), care are 12 reuşite.
 
La FC Viitorul ar putea ajunge în schimb atacantul Mihai Voduţ (23 de ani), care s-a despărţit pe calee amiabilă de FC Voluntari. Aflat la echipa ilfoveană de la mijlocul anului 2013, Voduţ a susţinut în acest interval 80 de partide, marcând de 23 de ori şi oferind opt pase decisive.
 
Totodată, pe 4 ianuarie a.c., FC Viitorul a anunţat printr-un comunicat că încearcă să-l cumpere definitiv pe Ianis Hagi de la Fiorentina, echipă la care mijlocaşul de 19 ani a ajuns în iulie 2016. „Fotbal Club Viitorul anunţă public că, în data de 30 decembrie 2017, a transmis în mod oficial clubului Fiorentina, prin intermediul directorului sportiv, Pantaleo Corvino, o ofertă de cumpărare definitivă a jucătorului Ianis Hagi, pentru aceeaşi sumă plătită clubului nostru. Din 22 decembrie, acţionarul majoritar al clubului Viitorul, domnul Gheorghe Hagi, se află în Italia pentru a încerca să finalizeze acest transfer“, se arată în comunicat. Însă, potrivit presei italiene, Fiorentina ar fi fost nemulţumită de suma oferită de FC Viitorul.
 
Gică Hagi şi Ianis au revenit în ţară din Italia, iar managerul tehnic al FC Viitorul este optimist că va reuşi să rezolve transferul tânărului mijlocaş. „Tratativele sunt avansate, chiar foarte avansate. Sper să îl avem cu noi când începem campionatul în Liga 1. Noi sperăm să ajungem la un acord cu Fiorentina. Ianis se va pregăti în această iarnă cu echipa FC Viitorul“, a declarat Hagi, potrivit Digi Sport.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii