Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa din Năvodari a renunţat la doi jucători Săgeata a anunțat noul antrenor principal

ro

21 Dec, 2013 00:00 2351 Marime text
Aurelian Băbuțan, managerul general al nou-promovatei în Liga 1 Săgeata Năvodari, a anunțat, aseară, numele noului antrenor principal al echipei. Acesta este Cătălin Anghel, ultima dată la FC Viitorul. Gică Butoiu, cel care a condus ca interimar Săgeata Năvodari în ultimele două meciuri pe 2013 din Liga 1, declara după partida cu FC Brașov că nu va fi principal în continuare. „Va veni alt antrenor, că eu nu am licenţă Pro. Nu ştiu cine va fi alesul, nu am nicio preferinţă, nu decid eu. Petre Grigoraş nu e o soluţie pentru Săgeata, pentru că deocamdată nu pleacă de la CFR”, arăta Butoiu. În pole-position pentru banca tehnică părea a fi Erik Lincar, care a şi fost prezent la Constanţa, la partida Săgeata - FC Braşov 0-0. Alte nume vehiculate erau cele ale lui Cătălin Anghel, Adrian Falub şi Ionuţ Badea, oficialii Săgeții oprindu-se însă la Anghel, care va avea ca obiectiv clasarea echipei în primele 12 locuri. Butoiu va rămâne în corpul tehnic, ca ajutor al lui Anghel, alături de Norbert Niță, cu care Cătălin a lucrat și la Viitorul. „Am încredere în lot și în faptul că ne putem atinge obiectivul. Totuși, ne mai trebuie trei - patru jucători. Pentru mine este un nou început și le mulțumesc oficialilor Săgeții pentru această numire”, a spus Anghel, care s-a înțeles cu Săgeata pentru un contract până în vară, cu opțiune pe încă un sezon.

O gură de oxigen

Desemnat să conducă echipa în urma despărţirii dintre club şi antrenorul Tibor Selymeş, Butoiu a obţinut patru puncte din două meciuri (victorie în deplasare cu Gaz Metan, egal la Constanţa cu FC Braşov), bilanţ la care Gică a mărturisit că nu spera. „Pentru echipă, cele patru puncte, venite după cinci eşecuri consecutive, au fost ca o gură de oxigen. Dacă scoteam doar un egal din cele două meciuri, eram condamnaţi. Nu i-am motivat eu pe băieţi, au jucat ei altfel. Poate cu Tibor Selymeş erau mai stresaţi. Eu le-am dat libertate mai mare, mai ales la Cluj, când am stat o săptămână în zonă. Cu FC Braşov şi-au dorit victoria chiar mai mult decât la Mediaş. Dar, şi la pauză, mi-au spus că a intervenit oboseala. Încă de la ultimul antrenament înaintea partidei i-am văzut că erau dărâmaţi. Dacă aveam două zile în plus, poate făceam alt meci. Nu mă aşteptam să luăm patru puncte din cele două meciuri. Jucătorii erau cu moralul la pământ. Dar şi o asemenea schimbare de antrenori câteodată e bună. Sau poate că luam şase puncte cu Selymeş, nu patru”, a arătat Gică Butoiu. 

„Stăm foarte prost la capitolul atacanţi”

„Mă aşteptam la un meci greu cu FC Braşov, care nu stă nici ea bine în clasament. Deplasarea foarte grea de la Cluj, cu CFR, a lăsat urme în jocul echipei noastre. Ne-am întors la Constanţa cu două zile înaintea meciului. Rezultatul de egalitate este echitabil. Am jucat puţin mai defensiv, dar din lipsă de soluţii. În absenţa lui Vezan, suspendat, am apelat la N’Doye, care nu e jucător de atac. Altă soluţie nu aveam. S-a cunoscut lipsa lui Vezan şi a lui Roman, în atac. La capitolul atacanţi stăm foarte prost. Întrucât nu a dat satisfacţie, lui Saşa Popin i s-a reziliat contractul, şi la fel s-a procedat şi cu Ilie Iordache”, a mai spus Gică Butoiu.

Sursa foto 1 și 3: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii