Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa din finală a „marinarilor“ S-au împlinit 12 ani de când juniorii A de la Farul Constanța au ieșit campioni ai României (galerie foto)

ro

25 Jun, 2020 00:00 7334 Marime text
  • În 2008, FC Farul a învins în finala Campionatului Național de juniori A Școala de Fotbal „Marius Lăcătuș“. 
  • Dragoș Forminte și Ștefan Sandu au marcat golurile din ultimul act.  
  • La meci a fost prezent și fostul mare fotbalist Miodrag Belodedici.
S-au scurs 12 ani de la performanța din iunie 2008 a juniorilor A de la FC Farul Constanța, care (după o pauză de 45 de ani) cucereau din nou titlul național la nivel juvenil pentru clubul constănțean.

Pe stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanța, Farul (antrenor, Gică Butoiu) a întâlnit în marea finală Şcoala de Fotbal „Marius Lăcătuş“, de care a dispus cu 2-0 (D. Forminte 11, Şt. Sandu 90+1). În lotul „marinarilor“ au figurat doar cinci jucători născuţi în anul 1989 (Ţarălungă, Pascale, Călin, Calagi şi Al. Grigoraş), restul fiind cu un an mai mici, născuţi în 1990. În același timp, la Farul nu au putut fi folosiți Fatai, Alibec și Matei, care erau în cantonament cu echipa mare în Austria. 

Laude și de la Miodrag Belodedici


Echipa din finală a fost: Vlad Neagu - Cristian Ţarălungă, Răzvan Pascale, Cristian Lăzărescu, Radu Dragomir (min. 90+4 Dumitru Grosu) - Alexandru Grigoraş (min. 90+2 Ionuţ Sandu), Ionuţ Călin (cpt.), Calagi Dincă (min. 90+1 Răzvan Burhală), Bogdan Evdochim - Ştefan Sandu, Dragoş Forminte (min. 82 Anastasis Angelis). Din lot au mai făcut parte Lucian Prodan (portar) şi Cristian Ciocicu (atacant). La finală a fost prezent și Miodrag Belodedici, pe atunci directorul tehnic al selecţionatelor de juniori ale României, care a remarcat că Farul a meritat să câștige. Golgeterul acelui campionat a fost atacantul Farului, Ștefan Sandu, cu 35 de reușite! 

Amintiri deosebite


Titular în acea finală la Farul ca fundaș dreapta, Cristian Țarălungă (acum în vârstă de 31 de ani și proaspăt tătic) își amintește cu plăcere de acel moment din iunie 2008. „12 ani de atunci! Cum a trecut timpul! Amintiri deosebite! A fost primul meu titlu la juniori pe teren mare, după ce, cu un an înainte, ieșisem vicecampion național cu grupa 1989 a Farului (antrenor, Lucian Marinof), pierzând titlul la penalty-uri. Pe de altă parte, am devenit campion, pe când eram mic, dar la sală, la Memorialul «Gheorghe Ola», cu Sporting Tulcea, primul meu club, de la care am venit apoi la Farul“, a declarat Cristian Țarălungă.

Meciul nebun cu Rapid


Fostul portar Vlad Neagu își amintește și de un meci „nebun“ din campania încheiată cu triumful de la Constanța: cel cu Rapid, din semifinale, câștigat de Farul cu 6-0. „Poate cel mai nebun și mai frumos meci, pe lângă rezultatul incredibil. Rapid a avut multe ocazii, însă eu am prins o zi senzațională, iar în față Fatai, Matei și compania, plus Alibec, în repriza a doua, au ciuruit poarta rapidistă, apărată, dacă nu mă înșel, de Straton. Ei ratau ocazii uriașe, noi îi pedepseam pe contraatac. Disputa cu giuleștenii a fost de departe cel mai bun și mai greu meci pe care l-am avut, al doilea în acest top fiind cel cu Dinamo, 1-1 la turneul zonal“, a precizat Vlad Neagu, care nu mai face fotbal, începând o carieră militară și fiind soldat profesionist în Poliția Militară, la Constanța.  

Citește și:

Foşti componenţi ai grupei 1990 de la FC Farul, reuniţi cu ocazia unui eveniment festiv (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii