Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Fostul rugbyst Cornel Vasile împlinește 65 de ani. Vineri, sunt și alți aniversați în sport

ro

30 Oct, 2020 00:00 3208 Marime text
  • Cornel Vasile este una dintre gloriile Farului Constanța, cu care a ieșit campion național, dar a jucat şi la echipa naţională.


Mai mulţi reprezentanţi ai sportului constănţean îşi sărbătoresc vineri, 30 octombrie, zilele de naştere. Printre aceștia, Cornel Vasile, Gică Butoiu, Robert Băjan și Lucian Luca.

Fostul mare rugbyst Cornel Vasile (a jucat și la Farul Constanța, cu care a ieșit campion național, dar şi la echipa naţională) sărbătoreşte vineri împlinirea a 65 de ani. În prezent, Cornel Vasile îi pregăteşte (cu frumoase rezultate), alături de o altă glorie a Farului, Romeo Bezușcu, pe micii rugbyşti ai clubului din localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu.

Antrenorul de fotbal Gică Butoiu, fost jucător, printre alte formații, la FC Farul Constanța, la Rapid şi în Belgia, împlineşte 52 de ani. Ca antrenor, a pregătit Farul în mai multe rânduri. De asemenea, a activat și la Săgeata Năvodari. Mihai Guliu şi el au dus echipa în Liga 1, după care Gică a făcut parte, ca secund, din staff-ul tehnic al lui Tibor Selymeş şi din cel al lui Cătălin Anghel, însă a fost şi principal, după ce clubul năvodărean s-a despărţit de cei doi antrenori. În anul 2008, cu Butoiu la timonă, juniorii A de la Farul au cucerit titlul naţional (după o pauză de 45 de ani).

Fundașul dreapta al FC Farul Robert Băjan atinge vineri vârsta de 25 de ani. El s-a lansat în fotbalul mare la Farul, debutând la seniori, după ce a efectuat ultimii ani de juniorat în cadrul Centrului de Copii și Juniori al clubului de pe litoral, de unde a fost convocat la naționala României sub 19 ani. Plecat de la Constanța în 2016, Băjan a mai evoluat la SR Brașov, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, FC Viitorul și Rapid București, iar în vara acestui an a revenit la Farul.

Tot vineri, Lucian Luca, de la Mangalia, fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Lupte, împlinește vârsta de 51 de ani. Lucian Luca este membru în Consiliul Director al Asociației Județene de Lupte Constanța.

Sursa foto: Facebook (Tereza Gunea)


Citește și:

FC Farul Constanța, pe locul șase în Divizia A Meciul în care Gică Butoiu a învins-o de unul singur pe Politehnica Timișoara (galerie foto + video)

Fundașul Robert Băjan a revenit la FC Farul Constanța

Mihail Kogălniceanu Vizita surpriză pe care i-a făcut-o rugbystul Sorin Pândichi, internațional al României, antrenorului Cornel Vasile
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii