Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis, la mana altora

ro

12 May, 2009 03:07 1223 Marime text

handbal_CS_Tomis.jpgUltima şansă a echipei constănţene de a-şi îndeplini obiectivul se leagă de victoriile din ultima etapă ale formaţiilor HCM Roman şi Dunărea Brăila

După ce sezonul trecut a ratat calificarea într-o cupă europeană, după trei ani consecutivi în care a jucat în Cupa Challenge, formaţia feminină de handbal CS Tomis Constanţa este foarte aproape să rateze obiectivul şi în această ediţie de campionat.
Înfrângerea împotriva Clujului (scor 25-28) şi egalul din deplasarea de la Zalău (scor 34-34) a adus echipa de la malul mării pe locul 7 în clasamentul Ligii Naţionale, cu o etapă rămasă de disputat în acest sezon. Jucând una dintre ultimele şanse de a-şi asigura un loc care să-i permită participarea într-o competiţie continentală, trupa pregătită de Dumitru Muşi şi Mircea Bucă a reuşit doar un punct chinuit împotriva zălăuancelor. CS Tomis a fost depăşită în clasament şi de HCM Baia Mare, care a reuşit pe acest final de sezon o serie de şase victorii consecutive, urcând astfel până pe locul 5 în clasament.  Etapa viitoare (sâmbătă, 16 mai), formaţia constănţeană va întâlni, la Sala Sporturilor, „lanterna roşie" KZN Slatina, deja retrogradată în liga secundă. Situaţia din clasament - locul 7, la egalitate de puncte cu Rapid CFR Bucureşti (locul 6) şi la o lungime distanţă de CSM Baia Mare (locul 5) - face ca echipa constănţeană să stea la mâna rezultatelor celor două contracandidate. Astfel, Baia Mare şi Rapid trebuie să piardă meciurile din ultima rundă a sezonului cu HCM Roman (acasă), respectiv Dunărea Brăila (în deplasare). Până atunci, însă, atât jucătoarele, cât şi cei care ocupă banca tehnică au contractele blocate de către conducere, urmând să-şi primească banii în cazul îndeplinirii obiectivului. „După câte investiţii am făcut la echipă, nu mai suport să îndur atâta umilinţă din partea lor. Aşa nu se mai poate, sunt decis să iau măsuri", a declarat preşedintele formaţiei constănţene, Gheorghe Slabu. Acesta a mai precizat că, din vară, lotul constănţean va suferi o remaniere substanţială, urmând a se renunţa la majoritatea handbalistelor.

Noi acuzaţii de „blat"


Dacă lupta pentru un loc de cupă europeană este încinsă, în subsolul clasamentului, concurenţa este la fel de echilibrată, toţi preşedinţii cluburilor aflate în pericol de retrogradare acuzând o conspiraţie împotriva lor. Astfel, după ce preşedintele clubului CSM Ploieşti a declarat că CS Tomis ar fi dat meciul celor de la U Jolidon Cluj, pentru a salva echipa ardeleană de la retrogradare în dauna Ploieştiului, etapa din week-end a adus un nou val de acuzaţii grave. Preşedintele echipei, Marian Munteanu, a acuzat faptul că trei meciuri - printre care şi HC Zalău - CS Tomis - au fost aranjate, pentru ca echipa sa să retrogradeze. Oficialul susţine că se urmăreşte salvarea echipei CSM Ploieşti, cea care a învins în penultima etapă pe HCM Buzău.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii