Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Vama Constanţa (video)

ro

24 May, 2011 02:43 3407 Marime text
parchezitiibanias3.jpg

50 de percheziţii au avut loc în aceastã dimineaţã în Bucureşti, Constanţa şi în vama Agigea Sud. Printre cei vizaţi sunt şefii vămilor din cele două oraşe, dar şi fostul secretar general din cadrul MAI, Laurenţiu Mironescu, demis în această dimineaţă de ministrul internelor Traian Igaş. Surse din cadrul DNA susţin că percheziţiile ar fi legate de intrarea în ţară a unor tiruri cu marfă din China, neverificate la Constanaţa şi care ajungeau în Bucureşti. Un rol în această afacere ar avea şi senatorul Mircea Banias, care este, de altfel, urmărit penal de trafic de influenţă. Forţele speciale ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi ale Jandarmeriei au descins la 25 de locaţii din Constanţa.

Surse din cadrul Poliţiei de Frontieră spun că percheziţiile ar avea legătură cu mai multe transporturi cu TIR-uri încărcate cu încălţăminte, îmbrăcăminte, jucării şi alte produse din China, care plecau din Portul Agigea către Bucureşti şi Ilfov. Potrivit aceloraşi surse, aproximativ 30 de TIR-uri încărcate cu produse din China erau monitorizate de poliţiştii de frontieră. În anchetă ar fi vizaţi, printre alţii, şeful Vămii Bucureşti, şeful Vămii Constanţa, un poliţist de frontieră din Constanţa, mai mulţi vameşi, dar şi fostul secretarul general al MAI, Laurenţiu Mironescu, demis în această dimineaţă de ministrul internelor Traian Igaş. Un rol în această afacere ar avea şi senatorul Mircea Banias.

Acesta a fost învinuit şi pentru favorizarea infractorului în dosarul privind vânzarea unor motoare industriale de la UCM Reşiţa firmei lui Said Baaklini, achiziţie ce a condus la o restituire de TVA în valoare de 60 milioane euro. Senatorul PDL Mircea Banias a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie, pentru trafic de influenţă. Audierile la sediul DNA sunt şi acum în plină desfăşurare. În locul lui Laurenţiu Mironescu, a fost numit secretarul general al MAI Alexandru Dumitrana, până acum adjunctul lui Mironescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii