Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grădiniţa din incinta Portului Constanţa ar putea fi închisă Părinţii decid dacă pun lacătul pe uşă

ro

15 Jan, 2013 23:26 3408 Marime text
gradinita.jpgGrădiniţa cu program prelungit nr. 56 „Vaporaşul magic", situată în incinta Portului Constanţa, ar putea fi închisă, iar copiii mutaţi la grădiniţa „Perluţele mării", de pe strada Mihai Viteazu. Decizia va fi luată în această seară, în cadrul unei şedinţe, în care vor fi consultaţi părinţii celor peste 50 de copii care o frecventează. „La Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa au fost depuse zece solicitări din partea părinţilor, care au anunţat că nu-şi mai pot duce copiii la grădiniţa din port, din cauza că le vine greu să traverseze pasarela. În cazul în care marea majoritate a părinţilor vor lua acestă decizie, copiii vor fi mutaţi la grădiniţa cu personalitate juridică Perluţele mării", a declarat inspectorul Irinela Nicolae.

Cât priveşte personalul didactic, cele opt educatoare nu vor rămâne fără un loc de muncă. „La ora actuală avem 40 de posturi ocupate de personal necalificat. Prin urmare, educatoarele nu vor rămâne fără un loc de muncă", a mai adăugat reprezentantul ISJ Constanţa. Grădiniţa „Vaporaşul magic" funcţionează în Incintă Port Poarta 2, centrul istoric al oraşului Constanţa, în reţeaua de stat cu predare în limba română. Unitatea funcţionează cu patru grupe după vârstă şi după solicitările părinţilor, opt educatoare, o asistentă medicală, un administrator, doi bucătari, un fochist şi trei îngrijitoare.

Grădiniţa beneficiază de patru săli de grupă, o sală de calculator, cinci dormitoare, o sală de mese, o bucătărie dotată cu echipament corespunzător, o spălătorie, patru grupuri sanitare, un cabinet medical, dependinţe. Unitatea mai dispune de o curte mare, amenajată cu aparate de joacă pentru copii, grădină cu pomi fructiferi şi viţă de vie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii