Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiții la Grădinița cu Program Prelungit „2 Pitici" din Constanța. Vor fi montate o rampă de acces și un foișor

ro

14 Apr, 2024 10:31 479 Marime text
  • Grădinița cu Program Prelungit "2 Pitici" este situată pe strada Alba Iulia nr. 5 din Constanța.
  • Municipalitatea a emis autorizția de construire nr. 333 din data de 10 aprilie 2024 - Construire rampă de acces și foișor.
  •  Actul este valabil 24 de luni

Primăria Constanța a emis pentru Grădinița cu Program Prelungit „Doi Pitici" un act de urbanism.

Este vorba despre autorizția de construire nr. 333 din data de 10 aprilie 2024 - Construire rampă de acces și foișor. Actul este valabil 24 de luni.

Grădinița cu Program Prelungit "2 Pitici" este situată pe strada Alba Iulia nr. 5 din Constanța și are în  structura sa Grădinița cu program normal nr. 29.

Grădinița a fost înființată în anul 1975, într-o cladire veche. Nu se cunoaște anul construirii. Se știe că această clădire ar fi fost un conac al lui I.C. Brătianu și că, din anul 1955 a funcționat  în ea o școală primară. În arhiva grădiniței nu există documente care să ateste date relevante referitoare la istoricul clădirii. În intervalul 1995-2009, grădinița a funcționat în alternativa Step by Step, fiind grădiniță-model de training.

De-a lungul timpului a fost arondata Centrului Bugetar   nr. 42 Constanța, iar din ianuarie 2011 a devenit instituție cu personalitate juridică. Începând cu anul  2006, are in structura sa Grădinita P.N. nr. 29.

Grădinița dispune de 6 sali de grupa (structura are 2 săli) dotate cu mobilier ergonomic, bibliotecă, sală pentru desfășurarea activităților de educație fizică și sportive, cabinet medical propriu, izolator, bloc alimentar (bucătărie proprie, magazie pentru alimente, magazie pentru zarzavat), spălătorie. Fiecare spațiu din incinta grădiniței este dotat astfel încât să creeze un ambient plăcut copiilor, totodată și un climat educațional favorabil desfășurării unui învățământ de calitate. 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Cumpărări directe Constanța: O firmă din județul Satu Mare va dota cu mobilier școala și grădinița din comuna Topraisar (DOCUMENT)


O firmă din Constanța se ocupă de curățenia de la Grădinița cu Program Prelungit „Luminița“ din comuna Lumina (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii