Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Mânăria lui Manafu

ro

10 Mar, 2011 07:57 1191 Marime text
Încă puţin şi se face anul de când la conducerea Aeroportului Mihail Kogălniceanu a fost numit politic Ionel Manafu, inginerul chimist care, după ce a... „pompat" ţiţei la „Rompetrol", s-a dat în bărci pe când conducea Direcţia Apelor „Dobrogea Litoral", şi-a îndreptat apetenţa portocalie spre datul în avioane.Apucăturile mai-marilor săi pe linie ministerială şi politică în acelaşi timp, l-au marcat adânc pe Manafu, zis Ionel, fost şef de instalaţie la „Petromidia", apoi la „Rompetrol", trecând şi pe la „Rominserv", o bucată de vreme şi adjunct la „Oil Terminal", de la care lumea se aştepta să găsească, eventual, „formula" (chimică?!) de a mări traficul aerian pe aeroport... Ca director, Ionel Manafu ar fi trebuit să se preocupe de dezvoltarea aeroportului, de încheierea contractelor, de atragerea a noi operatori, de deschiderea a noi rute şi, în general, de găsirea a noi căi generatoare de venituri. În schimb, preocupările Manafului portocaliu ţin mai mult de satisfacerea clientelei politice. Încă de la înscăunare, chimistul director de aeroport a înţeles să... managerieze societatea prin impunerea unei organigrame contra normelor aviaticii, punând în pericol securitatea aeroportuară prin angajări politice. De notorietate este cazul lui Bogdan Artagea pentru care s-a modificat organigrama prin înfiinţarea postului de director general adjunct şi desfiinţarea serviciilor de marketing şi control financiar preventiv, după ce a fost angajat ca dispecer, fără a avea licenţă şi cazier juridic.

Solicitat să corecteze „bine"

După ce a modificat organigrama prin înfiinţarea postului de director general adjunct şi desfiinţarea serviciilor de marketing şi control financiar preventiv, chimistul Ionel Manafu, directorul aeroportului, şi-a angajat vecinul de apartament ca încărcător de marfă, care a împlinit deja 52 de ani, iar regulamentul cere persoană de maximum 30 de ani şi cu o stare de sănătate bună. „Specialist" în petrol, ape şi avioane (sic!), Manafu nu a renunţat la „plăcerea" de a face mânării prin angajări pe criterii politice, în favoarea intereselor PDL-iste. Pentru a nu-şi supăra colegii de partid, cu precădere pe „greul" primar de la 23 August, Mugurel Mitrana, Manafu a făcut presiuni asupra liderului de sindicat, Emanuel Roiu, membru în comisia de examinare, să dea o notă mare unei pile portocalii. Directorul aeroportului l-a rechemat urgent pe Roiu din concediu, ca să-i parafeze ilegalitatea prin care un ospătar trebuia să ajungă... pompier! Întrucât fostul lider de sindicat a refuzat să corecteze testul după cum i-a „sugerat" Manafu (supărat că nu a pus mâna pe subiecte de la bun început), lui Roiu i s-a dat cu... roiu din aeroport! Roiu a explicat cum, mai întâi, s-a amânat concursul pentru angajare, pentru că directorul nu apucase să pună mâna pe subiecte. Concursul s-a dat a doua zi, iar după testare, pila Manafului a depus o contestaţie, iar Roiu a fost solicitat să corecteze „bine" aceeaşi lucrare. Ulterior, sindicalistul a plecat în concediu, dar spune că a fost rechemat pentru a-şi semna desfacerea contractului de muncă, pentru că l-a refuzat pe şefu'! De altfel, Emanuel Roiu are o înregistrare cu şeful său, Ionel Manafu, pe care l-a înregistrat în timp ce intervenea pentru... pilă. Fostul lider sindical a făcut publică înregistrarea convorbirii cu Manafu şi solicită Corpul de Control din Ministerul Transporturilor pentru a verifica achiziţiile publice cel puţin dubioase şi angajările făcute pe sprânceană.

Ionel - chemat la judecată

Între timp, fostul lider de sindicat al salariaţilor din cadrul Societăţii Naţionale Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanţa SA, Emanuel Roiu, dar şi soţia sa, Nicoleta Roiu, se judecă cu conducerea instituţiei pentru decizia de concediere aplicată şefului sindicaliştilor, respectiv hotărârea de suspendare a contractului de muncă pentru soţia sa.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii