Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie Liderul "Sed Lex" acuză - "Băsescu stă la masă cu infractorii"

ro

18 Feb, 2011 11:51 1027 Marime text

Vasile Marica, lider „Sed Lex" susţine că Marius Ungureanu, fostul şef de vamă care l-a acuzat de luare de mită, a avut discuţii cu preşedintele ţării, în urma cărora cei doi s-au pus de acord să-l denigreze. „Dacă săptămâna trecută, când eram atacat că am luat milioane de euro de la o persoană cu care nu am vorbit şi nu ştiam cum să mă justific pentru că nu ştiam ce, vreau să vă spun că, după ieşirea din 15, am înţeles ce se întâmplă. Acest infractor (n.r. Marius Ungureanu), care e cunoscut consumator de droguri, a purtat negocieri în perioada 4 -14 februarie cu preşedintele, ca să declare despre mine lucruri care nu s-au întâmplat" şi-a început Marica dezvăluirile. Conform declaraţiei liderului „Sed Lex", negocierile pe această temă au durat „atât de mult" pentru că Ungureanu voia să vorbească direct cu Băsescu. Motivul? „Dorea să i se garanteze că Dobriţoiu va fi repus în funcţie, să-i garanteze că va primi funcţia de şef al Vămii Constanţa" aşa după cum a precizat Marica. „Anunţ public, să ştie că acest individ se laudă că a înregistrat discuţia lui cu preşedintele, şi e şantajabil. Dacă el stă la masă, pentru că nu suportă că cineva îi stă împotrivă, îl anunţ că, dacă stă cu infractorii la masă, nu e preşedintele meu", a anunţat liderul „Sed Lex". Mai mult, Marica susţine că tabla de şah a fost construită la Cotroceni, de consilierul prezidenţial pe probleme politice, Sebastian Lăzăroiu.

„Acest domn Ungureanu, infractor de rând, stă la masă cu preşedintele. Dacă există la dosarul meu vreun act, în perioada în care spune acest traficant de droguri, eu sunt gata să-mi dau demisia. Eram pregătit să mă suspend din funcţie, dar când am înţeles ce se întâmplă, am hotărât să lupt, şi lupt în numele cetăţeanului Marica Vasile. Şi vă mai spun că această tablă de şah a fost construită la Cotroceni, de Lăzaroiu, cu atac direct." a anunţat sindicalistul.

Pionul şi baronul pedelist

Marica a prezentat şi o altă perspectivă a tablei de şah de pe care lipsesc tura, nebunul sau regina. „Tabla de şah este pionul şi baronul. Baronul local şi cel care-l numeşte" a menţionat Marica „Voi prezenta un protocol şi veţi vedea cum fiecare instituţie e împărţită ca la uşa cortului. Niciodată sindicatele nu pot influenţa acest lucru. Nici Blejnar, nici Ialomiţianu. Baronul şi pionul, nu e cu calul, cum vrea Lăzăroiu. Toate judeţele de pe graniţă sunt ameninţate că le iau oamenii din funcţii." a declarat liderul „Sed Lex". El a prezentat un protocol dintre organizaţiile PSD şi PDL din Iaşi făcut atunci când cele două partide s-au aflat împreună la guvernare şi când îşi împărţeau conducerile instituţiilor în teritoriu. La Iaşi, ca şi în toată ţara , aşa după cum a precizat Marica, vămile au revenit PDL . Sindicalistul i-a cerut europarlamentarului Cristian Preda, prezent la discuţia dintre Marica şi Băsescu, să recunoască faptul că el i-a comunicat preşedintelui „că pentru numirile în funcţii se cer bani". „Unui om nu-i trebuie, după 13 ani după ce fură cu Ungureanu, să împrumute bani de la bancă. În numele cetăţeanului Marica, îi cer demisia preşedintelui, o să cer sprijinul ambasadelor pentru a-mi proteja familia", a declarat Vasile Marica precizând că, dacă există vreun act împotriva lui este gata să-şi dea demisia cu atât mai mult cu cât are dosar de urmărire informativă din 1997. Liderul „Sed Lex"a apreciat că tot ceea ce i se întâmplă în ultima perioadă este „un caz unic de poliţie politică". Vasile Marica s-a arătat foarte revoltat şi de faptul că de şase luni de zile se umblă cu „tulumbele" după el să vadă ce face în casă. „Cu tulumba îmi spun vecinii că mă păzeşte când mă culc eu cu nevasta mea" a afirmat Marica.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii