Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Gasca lui „Cristel“ se reuneste dupa gratii

ro

20 Jul, 2010 13:38 928 Marime text

Al şaselea suspect al tentativei de jaf de pe 23 iunie, care viza furtul unor bijuterii şi tablouri estimate la peste un milion de euro, a fost arestat preventiv.

Ancheta desfăşurată de ofiţerii Serviciului Investigaţii Criminale în cazul tentativei de jaf, de luna trecută, de la depozitul lanţului de magazine Sevda a dus la depistarea şi arestarea unui al şaselea suspect. Potrivit oamenilor legii, suspecţii plănuiseră până la cel mai mic detaliu jaful de pe urma căruia ar fi urmat să se aleagă cu bijuterii, tablouri şi icoane de un milion de euro. Se gândiseră inclusiv la eutanasierea câinilor care păzeau depozitul vizat. Anchetatorii l-au identificat pe cel care a achiziţionat substanţa letală ca fiind Ionuţ Moroianu, de 24 de ani, din Constanţa. El i-ar fi înmânat lui Valentin Ifrim - un alt suspect, în prezent arestat preventiv - o seringă în care se afla substanţa respectivă, înainte de jaf.

Tânărul este cercetat pentru tăinuire la tentativa de furt calificat şi a fost prezentat, pe 16 iulie, magistraţilor Judecătoriei Constanţa, care au dispus arestarea lui preventivă pentru o perioadă de 15 zile. În prezent se află în arestul IPJ Constanţa, alături de ceilalţi cinci complici, arestaţi la finele lunii iunie.

Reamintim că în seara de 23 iunie, poliţiştii au dejucat planurile lui Marian Cristian Gheorghiu, zis „Cristel”, Valentin Ifrim, de 32 de ani, Ionuţ Velichea, de 20 de ani, Claudiu Nicuşor Vlăescu, de 24 de ani şi Gheorghiţă Severin Ciocârlan, de 21 de ani, în momentul în care încercau să pătrundă în incinta depozitului de pe strada Dragoslavelor. Ei ajunseseră la depozit în două autoturisme de lux care aveau numerele de înmatriculare acoperite, toţi purtau cagule şi erau înarmaţi cu răngi. Trei au escaladat gardul unităţii şi se pregăteau să forţeze uşile, iar alţi doi stăteau de şase în momentul în care au fost somaţi de poliţişti. Pentru prinderea lor oamenii legii au făcut uz de armele din dotare, pentru că suspecţii au încercat să fugă. La câteva zile de la prinderea lor, magistraţii au dispus arestarea lor.

Toţi suspecţii au mai fost implicaţi în diverse scandaluri petrecute în judeţul nostru.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii