Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare la Adamclisi "Stiu ca ati inghetat asteptandu-ne, de aceea am iesit in camasa" (foto)

ro

02 Dec, 2009 00:37 2551 Marime text
cap_7000.jpgA fost remarca primarul constănţean Radu Mazăre venit ieri la Adamclisi cu şeful său Mircea Geoană să sărbătorească 1 Decembrie.

După aproape de două ore de aşteptare, preşedintele PSD, Mircea Geoană împreună cu echipa sa, însă fără liderul PNL, Crin Antonescu, au sosit la Adamclisi, aşteptat de cele câteva mii de simpatizanţi aduşi din judeţ încă de ieri la prânz dimineaţă.

Chiar dacă programul pesediştilor a fost dat peste cap cu câteva ore, dat fiind manifestările antipesediste de la Timişoara, Mircea Geoană a reuşit, într-un final, să ajungă la Adamclisi împreună cu echipa sa de la judeţ.

Uimire însă. Dacă la prânz în zona monumentului n-aveai unde să arunci un ac, aproape 12.000 de simpatizanţi fiind aduşi din judeţ, la momentul în care a sosit cel pentru care s-a făcut toată tevatura, abia dacă mai erau 5.000 de persoane. Chiar dacă aparent, de la televizor, totul a fost organizat ca la carte, în realitate însă o parte a organizării a lăsat de dorit. Dacă o parte din cei prezenţi au reuşit să apuce câteva de-ale gurii pregătite de organizatori - insuficiente pentru masa de oameni, artiştii prezenţi dar şi cei care au organizat sceneta cu lupta dintre daci şi romani, au fost lăsaţi ore în şir fără să li se dea nimic de mâncare ori de băut şi îngheţând de frig.

După baia de mulţime obişnuită, fiecare din şefii locali şi judeţeni ai PSD şi deopotrivă ai PNL, Înalt prea Sfinţia sa Teodosie Arhiepiscopul Tomisului dar şi senatorul Nicolae Moga sosiţi au urcat pe scările Monumentului Tropaeum Traiani, vorbind pe rând despre semnificaţia Zilei Naţionale a României¸ despre actuala situaţie politică, neuitând însă a-i îndemna pe cei prezenţi că este important să voteze partidul.

Prezentat de un amfitrion sobru, primul care a urcat pe scena improvizată a fost chiar Nicuşor Constantinescu, alături de fiul său de cinci ani. Răguşit după o zi în care a ţipat la organizatori cât l-au ţinut rărunchii, preşedintele CJC a vorbit despre acordul de reconciliere naţională semnat ieri la Timişoara, apreciind că "s-a făcut cel mai important cerc politic, economic şi social de după 1989, printr-un program şi un proiect ambiţios pentru o nouă Românie". "Noi trebuie să reconstruim România. Trebuie să termină cu ura şi scandalul şi tot ce ne desparte", a susţinut şeful administraţiei judeţene.

Acesta i-a îndemnat pe susţinătorii pesedişti şi liberali rămaşi că doar "împreună pot fi puterea şi învnge". "Noi cu toată România şi cu Dobrogea o să învinge pe 6 decembrie pentru că merităm un viitor frumos în linişte şi pace", a conchis Nicuşor.

După formula unul de la noi, unul de la voi a urcat pe scenă senatorul PNL Puiu Haşotti, care a lăsat ranchiuna politică la o parte şi i-a urat - pe neaşteptate - preşedintelui PSD ca

"peste câteva zile să nu mai fie preşedintele Senatului, ci preşedintele României"

"Aţi îngheţat aşteptându-ne dar nu a fost din rea voinţă"

Pentru a arăta cât de original este şi a distrage atenţia mulţimii, primarul Radu Mazăre, sosit şi el să-şi susţină şeful de partid în cursa pentru Cotroceni, s-a dezbrăcat până la cămaşă, pentru a-şi arăta cică respectul, faţă de cei care, au stat ore în şir în zadar. "Ştiu că aţi îngheţat aşteptându-ne, de aia am ieşit şi eu în cămaşă. Aţi îngheţat aşteptându-ne. N-am făcut-o din lipsă de bun simţ. Aşa a fost vremea", s-a explicat Mazăre.

"Întotdeauna românii uniţi au învins. Aşa e omul, românul de multe ori invidios, cu ciudă, se uită la capra vecinului dar de fiecare dată când au fost momente grele ne-am regăsit şi am mers mai departe", a mai susţinut primarul. Acesta nu a omis să facă referire şi la faptul "trebuie să se împace cu cei cu care s-a certat şi cu cei care nu sunt de cord cu ei în politică". N-a uitat, mai ales într-un asemenea moment de mare interes public să readucă în discuţie bătrânii, pe care trebuie să-i respecte. "Numai împreună putem face un viitor pentru copii şi nepoţi şi să avem mare grijă de bătrânii noştri.

Geoană despre Crin: „Om care face cinste politicii româneşti"

Ultimul a fost preşedintele PSD, Mircea Geoană, venit alături de soţia sa Mihaela, însă fără coechipierul său de campanie, Crin Antonescu, reţinut în Bucureşti în urma unei răceli puternice. "În acest moment greu pentru ţară avem obligaţia să ne unim. Azi nu există culori de partid, dar adevăratul stindard este tricolorul. Crin Antonescu este un om care face cinste politicii româneşti", a evidenţiat şeful PSD.

"O Românie unită şi puternică care începe să revină la normalitate". Asta a susţinut Geoană că vrea să facă din România, în cel mai scurt timp.

Şeful CJC a susţinut că nu este de acord că 650.000 de români sunt fără locuri de muncă, scoţând în evidenţă faptul că va pune bazele unui program pentru salvarea locurilor de muncă, de salvare a energiei naţionale. "Vom păstra în mâinile statului Romgaz şi Transgaz. Vom recrea o companie naţională de căi ferate", s-a mai lăudat Geoană.

În acelaşi spirit ca şi colegii săi, liderul PSD a transmis un mesaj "de solidaritate, de unitate românii are au dificultăţi".

În final, Geoană a evidenţiat că în fiecare an va fi prezent împreună cu echipa sa de la Constanţa pentru a arăta "respectul nostru şi unitatea": "Eu cu prietenii mei vom fi aici", a conchis Geoană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • baba novac 02 Dec, 2009 10:44 Mai "X", eu nu observ semne de punctuatie lipsa, sau folosite incorect! Poate ne lamuresti cumva, sa nu ramanem neinformati. Acum, in functie de conotatie, s-ar fi impus, sau nu, o virgula dupa "Ca de obicei", dar e nesemnificativ. Sau ai fi dorit dumneata, sa foloseasca semnul exclamarii dupa primele trei replici? Iar depinde de conotatie! Explica-ne si noua!
  • redivivus 02 Dec, 2009 09:37 Tropeum Traiani a fost pângărit de clica politicianistă care s-a urcat pe monument ca scroafa-n copac.Au reuşit să transforme Ziua Unirii în ziua dezbinării şi a urii. Au decis să "opereze" noaptea, ca infractorii.Porcuşor Constantinescu vorbeşte de reconstrucţia Romaniei cu ajutorul tuturor romanilor.Trebuie refăcută averea statului cu munca tuturor,ca să poata avea ce fura si copilul lui cand va ajunge politician.Realegerea lui Băsescu TRAIAN va demonstra că alegerea locului pentru manifestarea destrăbălării politicianiste n-a fost de bun augur pentru Geoana.In ceea ce-l priveste pe Mazăre,se vede că el poartă cămaşa fericitului.Mulţi dintre parrticipanţi nu mai au nici izmene.Noroc că calitatea (sic) manifestaţiei a fost asigurata de prezenta Inalt Prea Sinistrului Rasputin,de Latrina Şandrama si de Haşotti.In rest,numai lume buna (de arestat)
  • Ana 02 Dec, 2009 09:29 Ma intreb,ce cauta IPS TEODOSIE pe scena alaturi de Mazare si ceilalti la mitinguri electorale alaturi de Geoana? Ii este frica de ceva? Poate de DOSARE PENALE?
  • X 02 Dec, 2009 03:11 Mireille cred ca mai intai ar trebui sa inveti sa folosesti semnele de punctuatie ca si toti colegii tai "PD-L friendly". Ar trebui sa invatati totusi sa scrieti corect romaneste!
  • Mireille 02 Dec, 2009 00:56 Penibil. Ca de obicei cand e vorba de Mazare. De Geoana nu mai vorbim. A intarziat pentru ca i-a fost frica de revolta celor din Timisoara. Astazi s-a intrecut pe sine. Ne-a aratat cat ii pasa de sentimentele oamenilor. Pur si simplu nu-l intereseaza.
  • Minodora 02 Dec, 2009 00:33 Cred ca D-nul Crin a stat intre cei trei trandafiri si la tras curentul de aceea a racit