Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii au revenit la sentimente mai bune. Vor vota pentru validarea mandatelor lui Rezeanu şi Căliminte. În ce condiţii ar relua procedura de vacantare a mandatelor?

ro

27 Nov, 2017 00:00 2970 Marime text
Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte revin în Consiliul Local Municipal.
Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Municipal de astăzi se regăsesc două proiecte de hotărâre privind punerea în executare a sentinţei civile pronunţate de Tribunalul Constanta în dosarul nr. 4664/118/2017, respectiv dosarul nr. 4665/118/2017.
 
Primul dosar face referire la anularea Ordinului nr. 277/21.06.2017 privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanţa al lui Romeo Caius Rezeanu şi declararea ca vacant a locului de consilier local emis de pârât, respectiv prefectul judeţului Constanţa. Decizia a fost pronunţată pe 12.10.2017.
Cea de-a doua speţă face referire la anularea Ordinului prefectului judeţului Constanţa nr. 276/21.06.2017 privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanţa al lui Horia Căliminte şi declararea ca vacant a locului de consilier local. Hotărârea a fost pronunţată pe 17.10.2017, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Liberalii vor vota pentru reprimirea consilierilor în CLM 

Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Constanţa, George Muhscină, spune că s-a luat o decizie internă şi aleşii locali vor vota „pentru” punerea în executare a deciziilor instanţelor de judecată, cu menţiunea că „după ce va fi redactată motivarea instanţei, există posibilitatea să revenim asupra procedurii de vacantare a mandatelor celor doi consilieri. Din punctul nostru de vedere, Rezeanu şi Căliminte nu mai au calitatea de membri PNL şi nu-i mai dorim în partid”, a explicat Muhscină.
Acesta a admis că prin votul de astăzi, PNL pierde două mandate de consilieri locali, iar în această situaţie, vor înceta mandatele aleşilor locali PNL Florin Gavrilă şi Marius Tulică

Rezeanu şi Căliminte vor activa independenţi 

Remeo Rezeanu spune că va activa în CLM doar în interesul constănţenilor, fără nicio apartenenţă politică şi va sancţiona derapajele indiferent din partea cărei formaţiuni politice vor veni acestea. „Nu mă înscriu în niciun partid politic, rămân independent, voturile mele la proiectele de hotărâre vor fi în interesul celor care ne-au acordat încrederea şi ne-am mandatat în alegerile din 2016”, a precizat Rezeanu. În aceeaşi cheie priveşte activitatea din CLM şi celălalt consilier, Horia Căliminte.

Citeşte şi:

Rezeanu şi Căliminte şi-au recâştigat în instanţă mandatele de consilieri! CLM trebuie să le revalideze

Prefectul Nicolaescu a semnat ordinele de încetare a mandatelor de consilieri ale lui Rezeanu, Căliminte si Baisan
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii