Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:58 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se repetă istoria! PNL Constanţa a cerut prefectului să constate încetarea mandatelor pentru aleşii locali Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte

ro

29 Jan, 2019 00:00 825 Marime text
Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte se află, pentru a doua oară în acest mandat, la un pas de revocarea mandatelor de consilieri locali municipali. Celor doi le-a încetat calitatea de membru PNL, după ce Comisia de Etică, Integritate şi Arbitraj a partidului le-a respins argumentele şi a decis că nu mai pot face parte din partid.
 
De altfel, atât Rezeanu cât şi Căliminte sunt membri în Asociaţia „Constanţa Altfel”, fondată şi condusă de senatorul Vergil Chiţac, şi el fost liberal. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Constanţa, Zinaida Feodot, a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că solicitarea organizaţiei PNL Constanţa privind încetarea mandatelor celor doi consilieri locali a fost depusă la cabinetul Prefectului pe 25 ianuarie a.c. Reprezentantul Guvernului în teritoriu are la dispoziţie 30 de zile pentru comunicarea răspunsului pe această speţă.
 
Vă reamintim că, pe 27 noiembrie 2017, Căliminte şi Rezeanu erau reprimiţi în CLM Constanţa, după ce au câştigat în instanţă anularea ordinelor de prefect emisie în luna iunie a aceluiaşi an, privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanţa.
 
Acum, liberalii jubilează şi este de aşteptat să-i repropună pentru revalidarea mandatelor pe
Florin Gavrilă şi Marius Tulică, supleanţi pe listele PNL de la CLM. Astfel, liberalii vor avea din nou zece mandate în Consiliul Local Municipal Constanţa, dacă cei nominalizaţi mai sus nu vor avea probleme cu validarea din partea celorlalţi aleşi locali.

Potrivit rezultatelor alegerilor locale din 2016, CLM Constanţa are următoarea componenţă: 12 consilieri PSD, zece consilieri PNL, trei consilieri PMP şi un consilier independent.
 
Citeşte şi:

 

Rezeanu şi Căliminte şi-au recâştigat în instanţă mandatele de consilieri! CLM trebuie să le revalideze

Prefectul Nicolaescu a semnat ordinele de încetare a mandatelor de consilieri ale lui Rezeanu, Căliminte si Baisan

Doi consilieri locali şi un consilier judeţean au fost propuşi pentru excludere din PNL Constanţa. Ce a condus la această decizie. Ce spun consilierii propuşi spre excludere


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii