Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Constanţa Altfel“ luptă cu administraţia locală prin sălile de judecată Din zona civică se pregăteşte un viitor candidat pentru Primăria Constanţa?!

ro

09 Jun, 2018 00:00 4381 Marime text
Asociaţia „Constanţa Altfel“, căreia Judecătoria Constanţa i-a acordat personalitate juridică în noiembrie 2017, s-a lansat ieri oficial pe piaţa civică constănţeană. Promotorii asociaţiei sunt senatorul independent Vergil Chiţac, fost candidat la Primăria municipiului Constanţa şi fost membru PNL, alături de colaboratorii săi, printre care şi consilierii locali municipali Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte.
 
La evenimentul de lansare a asociaţiei au participat mai mulţi susţinători ai senatorului, printre ei, fostul primar ţărănist al Constanţei, Corneliu Neagoe, o voce extrem de critică a administraţiei locale, dar şi deputatul Remus Borza, ex-ALDE, care a încercat să monopolizeze prezentarea viziunii asociaţiei. Slavă Domnului că a reuşit să fie oprit la timp!
 
În calitate de preşedinte al Asociaţiei „Constanţa Altfel“, senatorul Chiţac a explicat că platforma civică îşi propune să fie recunoscută de cetăţeni ca partener în determinarea administraţiei de a oferi servicii publice la cele mai înalte standarde de calitate. „«Constanţa Altfel» are o perspectivă proprie de dezvoltare a Constanţei, arătăm ce nu funcţionează corect, ce şi unde s-a greşit şi oferim soluţii în conformitate cu propria noastră evaluare“, a precizat senatorul. Asociaţia îşi propune să promoveze valori precum integritatea, inovarea şi performanţa şi conceptul de colaborare cu cetăţeanul.
 
Important de reţinut este totuşi faptul că senatorul a reiterat că nu vrea să se întoarcă în politică, deşi a fost ofertat de diverşi lideri politici. În schimb, ia în serios şi analizează o ofertă venită din partea familiei, aceea de a se retrage din viaţa publică, acasă. Să nu uităm că, deşi independent, Chiţac rămâne deocamdată, cel puţin pe parcursul mandatului de senator, un om politic, astfel încât declaraţiile sale trebuie citite printre rânduri.
 
Tocmai de aceea, l-am întrebat când va veni cu primele soluţii „Altfel“ la problemele municipiului Constanţa! Senatorul spune că, cel puţin în acest moment, toate demersurile asociaţiei sunt sfidate de municipalitate şi, de aceea, singura modalitate prin care pot face presiune pentru rezolvarea problemelor semnalate rămân instanţele de judecată.
 
De altfel, Asociaţia „Constanţa Altfel“ a deschis mai multe dosare municipalităţii şi a solicitat suspendarea unor acte administrative care vizează aprobarea unor planuri urbanistice zonale sau diverse proiecte de HCLM.
 
La rândul său, şi consilierul local municipal Romeo Rezeanu a explicat că întâmpină dificultăţi în Comisia de Urbanism a Consiliului Local Municipal, unde „consilierii PSD şi PMP acţionează guvernaţi de sfere de interese“. Rezeanu spune că proiectele sale au fost refuzate de primarul Decebal Făgădău.
„De fapt, nu Făgădău conduce Primăria, iar cu sprijinul consilierilor PMP trec toate PUZ-urile aberante. Aleşii PSD şi PMP dau dovadă de laşitate şi de lipsă de caracter pentru că proiecţia lor de viitor nu este în România. Tocmai de aceea am iniţiat această platformă civică pentru a arăta că mai există un dram de speranţă în Constanţa“, a conchis Rezeanu.
 
Dacă Asociaţia „Constanţa Altfel“ va fi sau nu un vector de imagine în desemnarea viitorului contracandidat al PSD la Primăria Constanţa timpul va decide; momentan, cimitirele oraşului sunt pline de optimişti!
 
Citeşte şi:
 
Senatorul Chiţac se reinventează ca pretendent la Primăria Constanţa Asociaţia „Constanţa Altfel“ atacă în instanţă PUZ-urile controversate! (document)
 

După USR Constanţa Asociaţiile „Verde Urban“ şi „Constanţa Altfel“ au atacat în instanţă hotărârile Consiliului Local care vizează parcul de miniaturi din Tăbăcărie


 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii