Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Mamaia 2010 - o lălăială costisitoare cu puţine momente artistice

ro

30 Aug, 2010 01:41 2067 Marime text
cap_6.jpgFestivalul Mamaia 2010 s-a încheiat. S-au cheltuit bani, nu jucărie, pentru organizarea lui, iar cei care l-au urmărit au rămas cu un gust amar. Numeri pe degete momentele care s-au ridicat la pretenţia de festival, în rest totul a fost o neîntreruptă şi costisitoare lălăială.

Atât la Interpretare, cât şi la Creaţie, s-au înscris în concurs atât de mulţi concurenţi sau piese care nu aveau ce căuta într-un festival de pretenţiile celui de la Mamaia, încât vizionarea a fost dublată de o mirare continuă. Nu sunt critic de specialitate, însă Festivalul Mamaia a semănat mai mult cu un festival local decât cu unul naţional. Aceleaşi piese antice şi de demult au făcut paradă la secţiunea Interpretare, majoritatea într-o abordare care a lăsat mult de dorit. La Interpretare, singurul care mi-a rămas întipărit în minte a fost Ovidiu Lazăr, care a interpretat piesa „Cât de frumoasă eşti", iar la Creaţie am apreciat, ca de altfel majoritatea spectatorilor şi telespectatorilor, momentul oferit de Mihaela Mihai interpretând piesa „O viaţă de artist", compozitor Marcel Dragomir, textier Eugen Dumitru. Un alt moment reuşit al secţiunii Creaţie a fost în mod sigur piesa lui Adi Cristescu, „Fără cuvinte", pe care a interpretat-o chiar el, alături de Emilia Muşală. Din păcate piesa nu a obţinut niciun premiu.

M-a şocat modul în care s-au prezentat vedetele muzicii uşoare româneşti, care au susţinut minirecitaluri vineri seară, şi mă refer aici atât la ţinute, care numai de scenă nu erau, cât şi la faptul că majoritatea au comis un playback prost, cu zâmbetul pe buze. Mi s-a părut cu adevărat jenant pentru nişte oameni care contestă statutul de vedetă al piţipoancelor care au umplut scena showbizului românesc. Nu am văzut, aşadar, o mare diferenţă.

Daniela Mihaela Cojocaru, câştigătoarea Trofeului Mamaia

Una peste alta, Trofeul Mamaia, ca de altfel şi autoturismul oferit ca premiu, a fost atribuit Danielei Mihaela Cojocaru, prima clasată la secţiunea Interpretare, care s-a bătut pentru această distincţie cu prima clasată la Creaţie - piesa „La umbra ta", compusă de Dragoş Dincă (Proconsul) şi interpretată de Lucia Dumitrescu, câştigătoarea Trofeului Mamaia 2007. Consilierii judeţeni ai Constanţei s-au întrunit ieri în şedinţă şi au hotărât: 14 voturi au fost pentru Daniela Mihaela Cojocaru şi opt pentru piesa lui Dragoş Dincă. Clasamentul final la Interpretare a arătat astfel: locul I a fost obţinut de Cristina Florentina Vasiu, locul II de Rodica Elena Tudor, iar pe locul III s-a clasat Cristina Andreea Stroe.

Nu se ştie exact cât a costat organizarea Festivalului Mamaia 2010 până la urmă, pentru că mai-marii judeţului au avut grijă să aloce în bloc 30 de miliarde de lei vechi Fundaţiei „Fantasio" pentru organizarea mai multor evenimente, printre care şi pentru a festivalului de muzică uşoară devenit tradiţie. Sala goală a Teatrului de Vară Soveja, unde s-a desfăşurat competiţia, ca şi modul deplorabil în care s-au prezentat unii artişti tineri, dar şi unii cu experienţă, nu a demonstrat însă că a meritat deranjul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tatian anghelescu 30 Aug, 2010 00:35 in sfarsit se spun lucrurilor pe nume nu asa cum e titlul unui articol din alt ziar " au facut mamaia din nimic" . eu cred mai degraba ca iar au facut mamaia de ras . chiar nu se poate fara DINOZAURI? suntem totusi in 2010.cat ne mai trebuie sa intelegem ca astea sunt schuse ordinare si spalare de bani.poate sunt la concurenta cu madame ritzzi.unde e spectacolul adevarat? mai uitativa si la altii [de pilda festivalul de la sopot ,polonia].decat asa festival mai bine lipsa. si sa ne mai lase in pace marele specialist ,presedinte de juriu MADALIN VOICU.