Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vernisajul expoziției „Praguri” al artistei Iris Maria Tușa este găzduit de Muzeul „Ion Jalea” Constanța

ro

25 Mar, 2024 11:02 521 Marime text


Joi, 28 martie 2024, de la ora 15:00, Muzeul „Ion Jalea” din Constanța va găzdui vernisajul expoziției de fotografie „Praguri” a artistei Iris Maria Tușa.
 
Expoziția este curatoriată de Lelia Rus Pîrvan, directorul Muzeului de Artă Constanța, artist visual și conferențiar la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius”, Ioana Predescu, șef de secție la Muzeul de Artă din Constanța și Anca Coller, artist vizual și lector în cadrul Departamentului de Grafică al UNARTE. Evenimentul este organizat în colaborare cu Rețeaua Universităților de la Marea Neagră.
„Expoziția „Praguri” este un portret vizual care explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei.
Pentru artist, rădăcinile Dobrogene reprezintă un prag dintre trecut și prezent, dintre copilărie și maturitate, dintre realitate și visare.
Deși mediul cultural și multietnic al satelor Dobrogene a fost degradat de deceniile de comunism și deprivat de condițiile socio-economice, el încă vorbește autoarei și declanșază emoții și amintiri puternice.
Expoziția „Praguri” își propune să reconstituie perspective care explorează elemente din amintirile legate de copilărie.
Fiecare perspectivă reprezintă câte un prag: dintre exteriorul arid și interiorul plin de culoare și textură al caselor, dintre pustietatea și austeritatea mediului înconjurător și însuflețirea lui de jocurile captivante ale copiilor”, se arată în comunicatul de presă.

Iris Maria Tușa este în prezent masterand în fotografie la Universitatea „Falmouth” din Marea Britanie, având ca profesor îndrumător pentru proiectul „Praguri” pe Wendy McMurdo, specializată în fotografie și digital media, desemnată câștigătoare a premiului „Hundred Heroines”, premiu creat de Royal Photographic Society.

Expoziția „Praguri” este deschisă publicului iubitor de artă în perioada 28 martie – 14 aprilie 2024, de miercuri până duminică, în intervalul orar 9.00–17.00.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
LIVE TEXT Albumul de artă „Muzeul de Sculptură Ion Jalea”, lansat de Muzeul de Artă Constanţa (GALERIE FOTO+VIDEO) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii