Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputaţii cer interzicerea contractelor de consultanţă şi de asistenţă juridică

ro

23 Apr, 2011 02:17 1926 Marime text
initiativa.jpgOpt deputaţi PDL, printre care şi constănţenii Zanfir Iorguş şi Constantin Chirilă, au iniţiat un proiect de lege care propune o cheltuire cu mai mare atenţie a banilor publici pe servicii de consultanţă sau reprezentare juridică a instituţiilor de stat.

Propunerea legislativă privind contractarea serviciilor de consultanţă şi de reprezentare juridică de către autorităţile publice centrale, companii/societăţi naţionale cu capital majoritar de stat şi de către regiile autonome a fost înregistrată la Camera Deputaţilor pe 22 martie, pe 23 fiind înaintată la Senat.

„Într-un raport privind situaţia cheltuielilor efectuate cu angajarea unor servicii externe de asistenţă juridică şi de reprezentare de către entităţile publice centrale şi locale care au structuri cu profil juridic, Curtea de Conturi a României a identificat, printre alte categorii de neregularităţi, o zonă de utilizare a banului public pe care o consideră ineficientă, reprezentată de angajarea de către entităţile publice, care au în structura organizatorică compartimente cu specialitate juridică, a unor societăţi/cabinete de avocatură, pentru a le reprezenta interesele în faţa instanţelor de judecată şi a altor autorităţi publice", se arată în expunerea de motive a proiectului de lege. Iniţiatorii mai spun că, potrivit raportului Curţii de Conturi, se constată că, în unele cazuri, cheltuielile cu angajarea de servicii externe de asistenţă, consultanţă şi reprezentare juridică, depăşesc pe cele efectuate cu structurile juridice care funcţionează în aparatul propriu. Astfel, legiuitorii au propus interzicerea contractării de astfel de servicii de către instituţiile de stat dacă acestea au structuri de specialitate care asigură consultanţă, reprezentare juridică etc. Excepţie fac acele procese în care apărarea intereselor României presupune o reprezentare care nu poate fi asigurată de structurile de specialitate din cadrul instituţiilor statului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii