Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou proces între administraţia locală Mangalia şi Crucea Roşie. Miza, clădirea Pavilionului A al spitalului din oraș

ro

23 Nov, 2020 00:00 2032 Marime text
  • Crucea Roșie România a înregistrat pe rolul Judecătoriei Mangalia dosarul nr. 4701/254/2020, având ca obiect „pretenții”
  • Pârâți în dosar sunt primăria Mangalia și primarul municipiului Mangalia
  • Este un proces vechi, legat de terenul din curtea Spitalului Municipal Mangalia, revendicat de Crucea Roşie, care a fost scos la licitaţie încă din mandatul lui Zanfir Iorguş
  • De-a lungul timpul, au existat negocieri între primăria Mangalia și cei de la Crucea Roşie, pentru acordarea în compensare a unui alt teren
  • Crucea Roșie a revendicat cele 3 hectare, printre care și corpul A al Spitalului Municipal Mangalia, unde funcţionează Maternitatea
  • În urma sentinței definitive și irevocabile date de instanță într-un alt dosar, clădirea Pavilionului A al spitalului trebuie restituită în natură către Societatea Națională de Cruce Roșie din România

Crucea Roșie România a înregistrat pe rolul Judecătoriei Mangalia dosarul nr. 4701/254/2020, având ca obiect „pretenții”. Pârâți în dosar sunt primăria Mangalia și primarul municipiului Mangalia.
 
Este un proces vechi, legat de terenul din curtea Spitalului Municipal Mangalia, revendicat de Crucea Roşie,  care a fost scos la licitaţie încă din mandatul lui Zanfir Iorguş.
 
Pe terenul cu pricina a fost edificat un cartier de vile.
 
De-a lungul timpul, au existat negocieri între primăria Mangalia și cei de la Crucea Roşie, pentru acordarea în compensare a unui alt teren.
 
Crucea Roșie a revendicat cele 3 hectare, printre care și corpul A al Spitalului Municipal Mangalia, unde funcţionează Maternitatea.
 
De altfel, anul trecut, reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia au solicitat sprijinul autorităților americane pentru ridicarea unei clădiri ce ar urma să înlocuiască un întreg pavilion care va fi retrocedat către proprietarul de drept, Crucea Roșie din România.
 
Într-o scrisoare adresată Ambasadei Statelor Unite ale Americii, conducerea Spitalului Municipal Mangalia expune situația cu care se confruntă ca urmare a retrocedării iminente a clădirii Pavilionului A către proprietarul de drept, Crucea Roșie din România.
 
La rândul ei, Primăria Mangalia a precizat, printr-un comunicat de presă, că imobilul a fost dat în administrarea spitalului în urma unui protocol din anul 2003, dar respectivul corp de clădire a făcut obiectul unui proces de retrocedare intentat municipalității de către Crucea Roșie din România.
 
În urma sentinței definitive și irevocabile date de instanță într-un alt dosar, clădirea Pavilionului A al spitalului trebuie restituită în natură către Societatea Națională de Cruce Roșie din România.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii