Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a trei persoane acuzate de cruzime fața de animale

ro

19 Oct, 2017 16:34 1752 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Vâlciu Eugen Laurenţiu, Chiriţă Cristian Gabriel şi C.G.A. ( minor ), pentru săvârşirea infracţiunii de cruzime faţă de animale, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 25 alin. 1 lit. e raportat la art. 6 alin. 2 lit. h şi j din Legea nr. 205/2004.

Potrivit rechizitoriului, la data de 12.02.2016 organele de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Lumina au fost sesizate de către un martor ocular, cu privire la faptul că la data de 07.02.2016, în aceeaşi localitate, trei persoane de sex bărbătesc au lovit un câine fără stăpân cu o cazma şi au asmuţit un alt câine de luptă asupra sa, până ce acesta nu a mai mişcat, iar ulterior l-au introdus într-un sac şi apoi în portbagajul unui autoturism, părăsind locul faptei.

În urma administrării probatoriului, s-a reţinut faptul că la data de 07.02.2016, în jurul orei 10.00, cei trei inculpaţi s-au deplasat pe str. Mircea cel Bătrân din comuna Lumina, unde Vâlcu Eugen Laurenţiu și Chiriţă Cristian Gabriel au lovit în repetate rânduri cu o lopată pe care o aveau asupra lor, un câine fără stăpân, în timp ce un câine de luptă, fără botniţă, ţinut în lesă de C.G.A. şi la comanda acestuia, a atacat şi muşcat de gât câinele fără stăpân.

Prin sentinţa penală din data de 02.10.2017, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea inculpaţilor Vâlcu Eugen Laurenţiu și Chiriţă Cristian Gabriel la o pedeapsă de 8 luni închisoare şi suspendarea sub supraveghere a pedepselor pe un termen de supraveghere de 3 ani.

Faţă de inculpatul minor C.G.A. instanţa de judecată a aplicat măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 3 luni. Precizăm faptul că orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă, împotriva sentinţei penale menţionate cei trei inculpaţi putând formula calea de atac a apelului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii