Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul lui Dragoş Poteleanu, fostul şef al CJAS Constanţa, amânat pentru 6 octombrie

ro

14 Sep, 2017 00:00 2765 Marime text
Instrumentat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, dosarul în care Dragoş Poteleanu, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, este suspectat de luare de mită a primit cel de al 22-lea termen. Cauza a fost amânată pentru data de 6 octombrie.
 
Dragoş Poteleanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în luna noiembrie 2015. În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „în perioada 2012 - 2015, inculpatul Dragoş Poteleanu, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a pretins şi a primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză) sumele totale de 102.300 de euro şi 24.000 de lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri, serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro)“.
 
„Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătoare asupra unor bunuri mobile şi imobile, inclusiv asupra conturilor bancare ce aparţin inculpatului Poteleanu Dragoş. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii“, potrivit actului de sesizare a instanţei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii