Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:17 22 01 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Dosar „bombă“ la Serviciul Operaţiuni Speciale din Constanţa

ro

09 Jan, 2018 00:00 3483 Marime text
Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au decis rejudecarea dosarului în care un ofiţer de poliţie cu grad de comisar, din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa, este acuzat că ar fi „diseminat informaţii cu caracter nepublic unor persoane condamnate pentru agresiuni şi alte acte de violenţă“.
 
În primă instanţă, ofiţerul a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la pedeapsa amenzii în cuantum de 5.400 de lei, reprezentând 180 de zile-amendă cu o valoare a zilei-amendă de 30 de lei.
 
Recent, judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au decis rejudecarea dosarului. Pe cale de consecinţă, cauza se va întoarce la Tribunalul Constanţa.
 
Potrivit rechizitoriului, „în data de 22 februarie 2016, cu ocazia unei discuţii telefonice purtate cu numitul (...), persoană condamnată şi cu antecedente penale, (n.r. poliţistul) i-a divulgat acestuia informaţii care nu sunt destinate publicităţii, legat de statutul profesional a doi lucrători de poliţie şi, în mod implicit, a componenţei personalului a două structuri poliţieneşti cu activitate specială şi nepublică, informaţii de care a luat act în temeiul calităţii de poliţist pe care o deţine acesta“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii