Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. A sustras două mașini de 20.000 de euro!

ro

17 Mar, 2017 17:05 1742 Marime text
Astăzi, 17 martie,  Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunere de luare a măsurii arestării preventive în lipsă faţă de P.D., cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de furt calificat, patru infracţiuni de uz de fals și două infracţiuni de înşelăciune.
 
La data de 14 decembrie 2016, organele de poliţie au fost sesizate de către C.M. cu privire la faptul că i-au fost sustrase două autoturisme mărcile Opel Insignia şi Mercedes B Classe, care se aflau într-un parc auto, valoarea prejudiciului ridicându-se la aproximativ 20.000 de euro.
 
Persoana vătămată a precizat faptul că îl bănuieşte pe inculpatul P.D. că ar fi sustras documentele de provenienţă şi cheile autoturismelor în cauză. Cele două maşini le-a achiziţionat din Germania, unde s-a deplasat împreună cu inculpatul, actele de vânzare-cumpărare fiind întocmite pe numele persoanei vătămate. Autoturismele au fost lăsate la un parc auto în vederea vânzării acestora, iar în data de 13 decembrie 2016 persoana vătămată a constatat că îi lipsesc cheile şi documentele autoturismelor, ocazie cu care s-a deplasat la parcul auto unde  autoturismele nu se mai aflau, conform procurorilor.
 
În urma verificărilor efectuate, pe un site de anunţuri publicitare a fost identificat autoturismul marca Mercedes B Classe, ce face obiectul cercetărilor, care era înmatriculat provizoriu pe numele inculpatului.
 
Cu această ocazie, la data de 10 ianuarie 2017, organele de poliţie au procedat la ridicarea documentelor de provenienţă şi lăsarea în custodie a autoturismului inculpatului, întrucât aceasta a făcut dovada provenienţei printr-un contract de vânzarea-cumpărare în care persoana vătămată în calitate de vânzător a transmis dreptul de proprietate al  autoturismului către inculpat în calitate de cumpărător. Inculpatului i s-a pus în vedere faptul că este obligat să nu înstrăineze autoturismul până la soluţionarea cauzei, fiind încheiat un proces verbal în acest sens, se arată într-un comunicat al procurorilor.
 
Ulterior, la data de 23 ianuarie 2017, deşi cunoştea faptul că are obligaţia de a nu înstrăina autoturismul, inculpatul l-a oferit spre vânzare către o societate comercială.
 
Tot în incinta parcului auto a fost identificat şi autoturismul marca Opel Insignia, aparţinând persoanei vătămate şi care a fost oferit spre vânzare de către inculpat.  Şi în acest caz, autoturismul fusese înmatriculat provizoriu pe numele inculpatului, în temeiul unui contract de vânzare cumpărare având ca vânzător pe persoana vătămată şi drept cumpărător pe inculpat.
 
Inculpatul a înscris provizoriu cele două autoturisme pe numele său şi le-a vândut către o societate comercială, pe baza unor acte false.



Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii