Corupție în administrația din Năvodari Tribunalul Constanța trimite dosarul în judecată. Inculpatul Vasea Traian a formulat contestație
Corupție în administrația din Năvodari: Tribunalul Constanța trimite dosarul în judecată. Inculpatul Vasea


Dosarul vizează acuzații grave de corupție în legătură cu eliberarea documentației de urbanism în orașul Năvodari și implică următorii inculpați:
-
Cotigi Giorgiana, fost arhitect-șef al orașului Năvodari, acuzată de două fapte de luare de mită și de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane;
-
Damian Adrian și Vasea Traian, acuzați de dare de mită;
-
Societatea comercială Aqua Force SRL, inculpată pentru dare de mită, prin reprezentantul legal Damian Adrian.
În urma deciziei instanței, inculpatul Vasea Traian a formulat o contestație, cale de atac prevăzută de Codul de procedură penală. Contestația urmează a fi analizată de instanța competentă în termenul legal prevăzut.
Faptele reținute de DNA
Conform rechizitoriului, în anul 2020, în calitate de arhitect-șef, Cotigi Giorgiana ar fi primit de la Damian Adrian, administratorul Aqua Force SRL, foloase necuvenite de aproximativ 47.500 de euro, sub forma unui imobil vândut fictiv la un preț derizoriu. În schimb, aceasta ar fi semnat documente de urbanism necesare pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare.
Într-un alt episod, Vasea Traian i-ar fi oferit inculpatei Cotigi lucrări de amenajare în valoare de 12.853 lei la același imobil, pentru a obține documentația necesară în proiectele imobiliare derulate de el și familia sa.
Tribunalul a constatat că probele au fost administrate legal în faza de urmărire penală, iar actele întocmite de procurorii DNA respectă dispozițiile procedurale. Dosarul va intra acum în faza de judecată pe fond, unde vor fi reanalizate probele și audiați martorii.
Măsuri asigurătorii și precizări procedurale
Procurorii DNA au dispus măsuri asigurătorii asupra unor bunuri ce aparțin inculpatei Cotigi Giorgiana. Instanța a fost sesizată cu propunerea menținerii acestor măsuri până la finalizarea procesului.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp