Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanţa şi 11 ONG-uri, implicate în proiect. Elevii din judeţul Constanţa, învăţaţi să fie voluntari (galerie foto)

ro

26 Oct, 2016 00:00 3923 Marime text
 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, împreună cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa, Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, AYG şi 11 organizaţii nonguvernamentale din judeţ, derulează în acest an şcolar proiectul „Voluntariatul în comunitatea ta“.
 
„Voluntariatul este o componentă esenţială a formării şi dezvoltării personale a elevilor. Această necesitate de a derula activităţi voluntare este conştientizată din ce în ce mai bine de către tinerii liceeni. Aşadar, prin acest proiect, am dorit să creăm pentru aceştia oportunitatea de a se forma în direcţiile pe care le doresc, alături de partenerii noştri, în medii sociale în care accesul organizaţiilor nonguvernamentale a fost mai puţin accentuat. Ne dorim ca acest proiect să devină un proiect-pilot pentru anul şcolar viitor, când, în urma analizării rezultatelor, să putem demonstra sustenabilitatea pe termen lung a acţiunilor noastre comune“, a declarat Gabriela Bucovală, inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa.
 
Proiectul a fost iniţiat în luna mai 2016, în zonele localităţilor Băneasa-Ostrov, Cernavodă, Hârşova, Mangalia, Medgidia. Potrivit inspectorului şcolar Marinela Natalia Mrejeru, obiectivele proiectului sunt: diversificarea activităţilor extraşcolare pentru elevii din zonele localităţilor Băneasa-Ostrov, Cernavodă, Hârşova, Mangalia, Medgidia; valorificarea componentelor de dezvoltare personală pe diverse direcţii de interes; creşterea numărului de voluntari în rândul liceelor din afara municipiului Constanţa; crearea şi consolidarea unei reţele de comunicare şi colaborare între unităţile de învăţământ şi ONG-urile din judeţ; înregistrarea unei schimbări în comunitate prin activităţile specifice de voluntariat.
 
În proiectul „Voluntariatul în comunitatea ta“ sunt implicate următoarele unităţi şcolare: Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ din Mangalia, Liceul Teoretic „Callatis“ din Mangalia, Colegiul Economic Mangalia, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny“ din Cernavodă, Liceul Tehnologic „Axiopolis“ din Hârşova, Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ din Hârşova, Liceul Tehnologic „Carsium“ din Hârşova, Liceul Teoretic Băneasa, Liceul „Regele Carol I“ din Ostrov.
 
Organizaţiile implicate în proiect sunt: Asociaţia „Scutul Cinegetic”, Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri ADAPTO, Asociaţia de Psihologie şi Resurse Educaţionale „Alpha PsihoMed“, Asociaţia „Maka Sense”, Fundaţia „Giovanni Bosco”, Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret „Tinerii mereu“, Comitetul Naţional Român pentru Drepturile Copilului Constanţa, Fundaţia „CADI Eleutheria”, Asociaţia „Împreună pentru Viitor Constanţa“ şi CREPS Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii