Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Bătălia“ pentru... Colegiul „Vasile Pârvan“. Petrică Miu - „Fiecare vrea să-şi întărească echipa, să aibă mai mult“

ro

19 Jan, 2018 00:00 4586 Marime text
Desfiinţarea Colegiului Tehnic „Vasile Pârvan“ şi propunerea de fuziune prin absorbţie a acestei unităţi de învăţământ cu un liceu constănţean au dat naştere câtorva „dispute“ între două instituţii tehnologice, toate acestea pe fondul modificării bugetării salariilor profesorilor începând din acest an.
 
Prima intenţie a fost aceea de fuziune cu Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin“, ca mai apoi să se voteze, la începutul acestei săptămâni, fuziunea cu Colegiul Tehnic „Gh. Duca“, în şedinţa Comisiei nr. 4 a Consiliului Local Constanţa, la propunerea consilierului local prof. Irinela Nicolae.
 
Întrebat de ce s-a iscat această... „bâlbâială“, prof. Petrică Miu, inspector şcolar general, a adus lămuriri: „Au fost discuţii, plecând de la prima idee, care mi-a aparţinut, legate de fuziunea cu «Miron Costin». Apoi, ne-am întâlnit cu prof. Gabriela Neagu, cineva de la Management, inclusiv directorul de la «Duca». Evident, fiecare vrea să-şi întărească echipa, să aibă mai mult, în situaţia dată de noua salarizare, cu care nu-i de glumă. La momentul respectiv, au zis că ar fi mai bună varianta aceasta şi eu nu m-am opus. Prof. Irinela Nicolae nu are nicio treabă, propunerea a plecat cu acordul meu“.
 
În şedinţa comisiei CLC, prof. Nicolae a justificat fuziunea cu „Gh. Duca“ prin aceea că profesorii de la „Pârvan“ ar avea norme şi acolo, în fapt existând un singur profesor titular la „Duca“ şi care predă patru ore la Şcoala nr. 19.
 
Apropo de acest aspect, am dorit să aflăm de la prof. Mihaela Mihai, director al Colegiului „Vasile Pârvan“, dacă vor fi afectate norme şi vor rămâne profesori pe dinafară, iar reacţia a fost promptă: „În niciun caz, din moment ce plecăm cu clase complete de elevi. Avem aceleaşi profiluri (resurse naturale), cu specializări diferite, ceea ce ne va permite o încadrare corectă“, a declarat prof. Mihai, care va pierde funcţia de director şi se va întoarce la catedra de chimie.
 
Fuziunea prin absorbţie a Colegiului Tehnic „Vasile Pârvan“, care numără 477 de elevi (inclusiv cele două structuri), cu Liceul Tehnologic „Miron Costin“ (care numără 512 elevi) urmează să fie supusă aprobării Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, urmând ca Grădiniţa nr. 34 şi Şcoala nr. 19 să devină structuri ale Şcolii Gimnaziale nr. 40 „Aurel Vlaicu“.
 
Cu certitudine, elevii de la „Pârvan“ vor fi cei mai fericiţi că se mută mai... în oraş, pentru că majoritatea se cramponau de zona periferică în care au ajuns.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii