Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației, Ligia Deca „România și Republica Moldova vor găzdui Secretariatul Grupului de monitorizare a Procesului Bologna”

ro

16 May, 2024 19:27 579 Marime text
Foto: Guvern
 
  • România şi Republica Moldova vor găzdui începând cu iulie 2024 Secretariatul Grupului de monitorizare a Procesului Bologna, cea mai extinsă cooperare interguvernamentală voluntară, care reuneşte 49 de state membre şi Comisia Europeană, alături de membri consultativi, a anunţat joi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.
     
România şi Republica Moldova vor găzdui începând cu iulie 2024 Secretariatul Grupului de monitorizare a Procesului Bologna, cea mai extinsă cooperare interguvernamentală voluntară, care reuneşte 49 de state membre şi Comisia Europeană, alături de membri consultativi, a anunţat joi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, Secretariatul Bologna va avea sediul la Bucureşti şi va fi compus din experţi români şi experţi din Republica Moldova, care vor sprijini activitatea Bologna Follow-Up Group (BFUG) şi a substructurilor BFUG, pentru a asigura o mai mare coerenţă a sistemelor de învăţământ superior din Europa.

„Mă bucur pentru această oportunitate pe care România o are în consolidarea poziţiei în cadrul comunităţii europene cu atât mai mult cu cât între 2010 şi 2012 am avut onoarea să coordonez echipa Secretariatului Bologna. Voi continua, alături de experţi în domeniu, eforturile atât pentru promovarea unui învăţământ de calitate, echitabil şi coerent, adaptat nevoilor şi personalului academic, cât şi pentru facilitarea mobilităţilor internaţionale”, a scris Ligia Deca pe Facebook.


Ea a mai susţinut că în anul 2027 România împreună cu Republica Moldova vor organiza la Iaşi şi Chişinău, Conferinţa ministerială a Spaţiului European al Învăţământului Superior, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Guvernul a aprobat participarea României la Programul OCDE privind evaluarea competenţelor adulţilor 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii