Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta inspectoare școlară Alina Niţu nu revine momentan pe post. Hotărârea nu este definitivă

ro

08 Jan, 2020 00:00 2756 Marime text

Judecătorii Tribunalului Constanţa au respins cererea fostului inspector şcolar Alina Elena Niţu de a fi suspendată decizia prin care i s-a desfăcut contractul de management educaţional. Iar aceasta, în condiţiile în care în cererea unei alte foste inspectoare şcolare, Gabriela Micu, de a fi suspendată o măsură similară dispusă în cazul său a fost admisă de Tribunal, aproape de finalul anului trecut. De precizat că ambele decizii fuseseră luate de fostul inspector şcolar general al Constanţei, Petrică Miu, în aceeaşi zi.
 

Au cerut suspendarea deciziilor până la soluţionarea definitivă a litigiilor

 
După cum arătam în ediţiile anterioare, Alina Niţu, fost inspector şcolar pentru managementul resurselor umane şi pentru informatică, a fost demisă la finalul lunii septembrie 2019, prin decizia fostului inspector şcolar general Petrică Miu. În aceeaşi zi, o măsură similară a fost dispusă şi în cazul Gabrielei Micu, inspector şcolar pentru management instituţional şi pentru chimie. Ambele cadre didactice s-au adresat instanţei de judecată, unde au chemat la bară Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa, prin inspector şcolar general Petrică Miu (la momentul respectiv) şi au cerut anularea deciziilor în principal, iar ca măsură urgentă, suspendarea acestora, până la soluţionarea definitivă a litigiilor.
 
Înregistrate în aceeaşi zi pe rolul Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal, cele două dosare au primit termene de judecată diferite. Dintre cele două, primul a fost analizat dosarul Gabrielei Micu, la finalul lunii noiembrie, iar judecătorii au decis suspendarea deciziei contestate – hotărâre ce putea fi atacată în recurs. Următorul termen de judecată în cazul său a fost stabilit la data de 13 ianuarie.
 
După o lungă aşteptare, la începutul acestei săptămâni a venit şi rândul procesului intentat de Alina Niţu să fie analizat de judecători. În cazul său, însă, magistraţii au hotărât că nu se impune suspendarea deciziei prin care a fost înlăturată din funcţie. O nouă înfăţişare în cauză a fost stabilită pentru data de 17 februarie, când vor fi administrate probe. Totuşi, şi hotărârea judecătorilor de a nu suspenda decizia privind înlăturarea din funcţie a Alinei Niţu poate fi atacată în recurs, în termen de cinci zile de la comunicare. În acest context, rămâne de văzut dacă se va declara recurs şi care va fi hotărârea Curţii de Apel Constanţa în această situaţie.
 
Citeşte şi:
 
La judecată cu ISJ. Până să înceapă procesele fostelor inspectoare Micu şi Niţu cu instituţia, s-a schimbat şeful
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii