Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, pârât în procesul deschis de un fost inspector. Cum s-a terminat litigiul

ro

06 Jul, 2020 00:00 2210 Marime text
  • Alina Elena Nițu, fost inspector școlar pentru managementul resurselor umane și pentru informatică, s-a adresat instanței imediat după ce i-a fost desfăcut contractul de management educațional.
  • Tribunalul Constanța a pronunțat o primă decizie în cauză, prin care cadrul didactic a câștigat procesul intentat ISJ.
  • Hotărârea Tribunalului poate fi atacată în recurs, la instanța superioară.
Judecătorii Tribunalului Constanța s-au pronunțat în dosarul cu numărul 5806/118/2019, în care Alina Elena Nițu, fost inspector școlar pentru managementul resurselor umane și pentru informatică, a dat în judecată Inspectoratul, contestând decizia prin care a fost înlăturată din funcție.

Potrivit minutei hotărârii de la Tribunal, instanța a admis în parte cererea și a anulat Decizia Inspectoratului Școlar Județean Constanța cu numărul 410/20.09.2019. Astfel, Inspectoratul a fost obligat „la plata diferențelor salariale pentru perioada cuprinsă între data eliberării din funcție conform Deciziei nr. 410/20.09.2019 și data reîncadrării pe aceeași funcție prin detașare“.
Prin aceeași hotărâre, Tribunalul a admis în parte excepția lipsei de interes ce fusese invocată în proces, însă doar „cu privire la capătul de cerere privind obligarea pârâtului la reîncadrarea reclamantei pe aceeași funcție“. De asemenea, instanța a decis să respingă cererea reconvențională, ca neîntemeiată și a obligat ISJ la plata cheltuielilor de judecată către fostul inspector, în sumă de 2.000 de lei, reprezentând onorariul avocatului angajat de acesta.
Decizia Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs, la instanța superioară, în termen de 15 zile de la comunicare.
Alina Elena Nițu s-a adresat Tribunalului Constanța imediat după ce fostul inspector școlar general al Constanței, Petrică Miu, a decis desfacerea contractului său de management educațional.



Prin cererea de chemare în judecată adresată magistraților pe data de 1 octombrie 2019, Alina Elena Nițu, fost inspector școlar pentru managementul resurselor umane și pentru informatică, le solicita acestora să dispună anularea Deciziei nr. 410/20.09.2019, emisă de fostul inspector școlar general al Constanței, Petrică Miu, la momentul respectiv în funcție.



După mai multe termene, procesul a ajuns acum la un prim deznodământ și rămâne de văzut dacă instanța de recurs va menține hotărârea luată de Tribunal.


Citește și:

Doi inspectori şcolari au dat în judecată ISJ Constanţa. Ce declară părţile



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii