Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soarta inspectorului Gabriela Micu în ISJ Constanţa, decisă azi la Curtea de Apel

ro

24 Feb, 2020 00:00 1782 Marime text

Magistraţii Curţii de Apel sunt chemaţi să decidă, astăzi, dacă fostul inspector şcolar Gabriela Micu poate reveni pe post până la soluţionarea definitivă a procesului său, astfel cum hotărâse Tribunalul Constanţa.


Concret, judecătorii de la Curte au astăzi pe listele de şedinţe recursul promovat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa împotriva hotărârii prin care Tribunal a suspendat decizia de înlăturare a Gabrielei Micu din postul de inspector şcolar, decizie luată şi semnată de Petrică Miu, fostul inspector şcolar general al Constanţei.


Decizia prin care Gabrielei Micu i-a fost încetat contractul de management educaţional are numărul 411 şi a fost semnată în data de 20 septembrie 2019 de inspectorul şcolar general al Constanţei de la acel moment, Petrică Miu. Imediat după luarea acestei decizii, Gabriela Micu s-a adresat judecătorilor Tribunalului Constanţa, unde a cerut anularea acesteia şi, în paralel, suspendarea executării deciziei până la soluţionarea definitivă a procesului.


În luna noiembrie 2019, la primul termen de judecată fixat în proces, magistraţii Tribunalului au hotărât suspendarea executării deciziei, astfel cum le fusese solicitat de către Gabriela Micu. „Admite cererea de suspendare formulată de reclamanta Micu Gabriela Mihaela, în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa. În temeiul art 15 cu ref. la art 14 din Legea 554/2004 modificată, dispune suspendarea executării deciziei nr. 411/20.09.2019 emisă de Inspectorul Școlar General, până la soluţionarea definitivă a cererii în anulare act administrativ“, se arată în minuta instanţei din data de 25 noiembrie 2019.


Decizia aceasta putea fi atacată în recurs, astfel că Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a adoptat calea de atac, iar procesul ajuns acum pe rolul Curţii de Apel, strict cu privire la suspendarea executării deciziei. În acest context, rămâne de văzut ce hotărâre va lua Curtea de Apel cu privire la suspendarea solicitată de fostul inspector şcolar.


Citeşte şi:

Dosarul fostului inspector şcolar Gabriela Micu, amânat din cauza protestelor judecătorilor


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii