Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Municipiului București - Reținuți pentru furt în dauna unei societăți comerciale

ro

17 May, 2024 15:27 351 Marime text
                                                                                            Nr. 146  din  17 mai 2024
 
 
REȚINUȚI PENTRU FURT ÎN DAUNA UNEI SOCIETĂȚI COMERCIALE
 
 
La data de 16 mai, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secția 2 Poliție au pus în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele a două persoane, în vârstă de 24, respectiv 27 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt, prejudiciul fiind de 45.000 de lei.
 
În fapt, în cursul lunii februarie 2024, la nivelul Secției 2 Poliție, au fost înregistrate mai multe  plângeri cu privire la furtul unor produse, din incinta unui magazin, cu punct de lucru într-un centru comercial din Sectorul 1.
 
Cercetările și investigațiile efectuate de către polițiști au condus către două persoane, o femeie în vârstă de 24 de ani și un bărbat, în vârstă 27 de ani, bănuite de comiterea faptelor, în sarcina acestora fiind stabilită următoarea activitate infracțională:
 
- la data de 17 februarie 2024, în jurul orei 14.30, în timp ce se aflau în interiorul magazinului cu punct de lucru în Sectorul 1, cei doi ar fi sustras mai multe produse, fiind cauzat un prejudiciu de peste 12.600  de lei.
 
- câteva zile mai târziu, respectiv pe 20 februarie 2024, în jurul orei 16.00, bănuiții ar fi revenit la magazinul menționat și ar fi sustras, din nou, mai multe bunuri, estimate la 19.400 de lei.
 
- în cursul zilei de 8 martie 2024, în jurul orei 14.30, tot din același magazin, cei doi bănuiți ar fi sustras, și de această dată, mai multe produse, valoarea acestora fiind de peste 13.100 de lei.
 
La data de 16 mai 2024, bănuiții au fost depistați și conduși la audieri, în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare. Cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propuneri legale.
 
De asemenea, prejudiciile create în cele trei situații au fost recuperate în totalitate și predate persoanelor vătămate.
 
Cercetările sunt continuate de către Secția 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este un procedeu al procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii