Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța, învins în instanță de propriul inspector

ro

01 Jul, 2020 00:00 3850 Marime text
  • Gabriela Mihaela Micu, inspector școlar pentru chimie și management instituțional, încearcă din toamnă să revină pe post.
  • Tribunalul a decis spre finele anului suspendarea deciziei prin care a fost înlăturată, iar acum a hotărât anularea acesteia.
Inspectorul școlar Gabriela Mihaela Micu a câștigat recent procesul intentat Inspectoratului Școlar Județean Constanța și a obținut reîntoarcerea pe funcția deținută anterior. Decizia a fost pronunțată de Tribunalul Constanța și poate fi atacată în recurs în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii.
Conform minutei instanței, Tribunalul a decis să admită cererea formulată de Gabriela Mihaela Micu, în contradictoriu cu Inspectoratul Școlar Județean. Astfel, judecătorii au anunlat Decizia nr. 411/.20.09.2019, emisă de fostul inspector școlar general Petrică Miu. De menționat că, la scurtă vreme de la deschiderea procesului în instanță, inspectorul general a fost schimbat, locul lui Petrică Miu fiind luat de Sorin Mihai.

2.650 de lei, onorariul avocatului


„Obligă pârâtul să dispună reîncadrarea reclamantei pe funcția deținută anterior, cu consecința de a plăti acesteia diferența de salariu, de la data emiterii Deciziei și până la data reîncadrării efective“, se mai arată în actul citat.
De asemenea, instanța a obligat Inspectoratul să îi achite reclamantei suma totală de 2.700 de lei, din care 2.650 de lei erau onorariul avocatului angajat de inspectorul școlar și 50 de lei reprezentau taxa judiciară de timbru.
Trebuie menționat că, anterior, Gabriela Mihaela Micu obținuse în instanță suspendarea deciziei prin care fusese înlăturată din postul de inspector școlar pentru chimie și management instituțional.
Așa cum precizam în edițiile anterioare, la momentul deschiderii acțiunii în instanță, Gabriela Micu ne-a declarat că „este vorba despre o decizie în privinţa căreia am efectuat toate demersurile legale, iar acum aştept hotărârea instanţei“.
Hotărârea Tribunalului poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea acesteia, urmând ca recursul să fie depus la Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului.
Dacă reprezentanții Inspectoratului Școlar vor depune recursul, procesul va continua la Curtea de Apel Constanța, instanță care va pronunța o decizie definitivă în cauză.

Citește și:

Doi inspectori şcolari au dat în judecată ISJ Constanţa. Ce declară părţile
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii