Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Absenteismului şcolar în atenția polițiștilor

ro

17 May, 2024 15:05 282 Marime text
Nr. 124 din 17 mai 2024
                                                                                              
       
ABSENTEISMUL ŞCOLAR ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR
 
             Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău desfăşoară permanent activităţi pentru prevenirea delincvenței juvenile, victimizării elevilor, combaterea faptelor de natură antisocială în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ şi a absenteismului şcolar în județul Bacău.
 
          La data de 16 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică Bacău, împreună cu cei ai Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități, în mediul urban și rural, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic în incinta şi imediata apropiere a unităţilor de învăţământ, pentru prevenirea victimizării elevilor şi combaterea absenteismului şcolar.
          S-a acționat pentru verificarea respectării prevederilor legale de către societăţile comerciale şi persoanele fizice, situate în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, referitoare la comercializarea de băuturi alcoolice și ţigări, identificarea elevilor care absentează de la orele de curs, a persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi luarea măsurilor legale faţă de acestea, precum și verificarea modului de acces în unitățile şcolare.
          Astfel, au fost verificate 40 de unități comerciale și 15 paznici.
Principalul risc implicat de lipsa de la școală a elevilor îl reprezintă activitățile pe care aceștia le fac când absentează, respectiv, consum de tutun, alcool sau droguri. Pericolul îl reprezintă și faptul că absenteismul poate conduce la abandon școlar.
În urma controalelor efectuate, polițiștii au identificat 52 de elevi din județ care absentau nemotivat de la orele de curs și au întocmit 8 informări către unitățile de învățământ.
          Părinții trebuie să explice adolescenților importanța școlii în dezvoltarea lor personală și socială. Totodată, ei sunt cei care trebuie să cunoască ce preocupări au copiii lor, să le cunoască anturajul, să participe la ședințele cu părinții, să aibă o legătură strânsă cu cadrele didactice.
Astfel de activităţi se vor desfăşura pe parcursul întregului an şcolar de către polițiști, alături de celelate instituții cu atribuții în domeniu.
 
                                                                                                                           Întocmit,
Comisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii