Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost inspector şcolar versus ISJ Constanţa. Azi, primul termen în proces

ro

06 Jan, 2020 00:00 2269 Marime text

Judecătorii Tribunalului Constanţa vor analiza în şedinţa de astăzi cererea de anulare a actului administrativ prin care i-a fost desfăcut contractul de management educaţional fostului inspector şcolar Alina Elena Niţu.
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, Alina Elena Niţu s-a adresat instanţei de judecată imediat după ce fostul inspector şcolar general al Constanţei, Petrică Miu, a decis desfacerea contractului său de management educaţional. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal al Tribunalului Constanţa la data de 1 octombrie 2019.
 
Prin cererea de chemare în judecată adresată magistraţilor, Alina Elena Niţu, fost inspector şcolar pentru managementul resurselor umane şi pentru informatică, le solicita acestora să dispună anularea Deciziei nr. 410/20.09.2019, emisă de fostul inspector şcolar general al Constanţei, Petrică Miu, la momentul respectiv în funcţie. Astfel, fostul inspector şcolar Alina Elena Niţu a chemat în judecată Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa – prin inspector general Petrică Miu.
 
Totuşi, înregistrat în luna octombrie la instanţă, dosarul a primit ca prim termen de judecată data de 6 ianuarie, la mai bine de trei luni de la înregistrare. În acest interval, de altfel, inspectorul general de la momentul respectiv Petrică Miu a fost înlocuit în funcţie de Sorin Mihai.
 

Decizie suspendată

 
În paralel, este de menţionat că odată cu dosarul înregistrat de fostul inspector Alina Elena Niţu a fost înregistrată şi acţiunea promovată de un alt inspector al cărui contract de management educaţional fusese desfăcut tot printr-o decizie din aceeaşi zi emisă de Petrică Miu la momentul la care era încă în funcţie. Concret, este vorba despre procesul în care Gabriela Mihaela Micu, fost inspector şcolar pentru chimie şi pentru management instituţional, a cerut anularea Deciziei nr. 411/20.09.2019, în litigiul intentat Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa.
 
Cu toate acestea, deşi înregistrat după dosarul Alinei Niţu, procesul Gabrielei Micu a primit termen mai repede, astfel că o primă înfăţişare s-a desfăşurat la data de 25 noiembrie 2019. La momentul respectiv, instanţa de judecată a decis suspendarea deciziei atacate de fostul inspector şi, astfel, revenirea sa pe funcţie.
În acest context, rămâne de văzut ce se va întâmpla la termenul de astăzi în procesul Alinei Niţu.
 
Un ultim aspect ce trebuie amintit este faptul că, legat de situaţia celor două inspectoare, noul inspector şcolar general, Sorin Mihai, a declarat în cadrul interviului online acordat cotidianului ZIUA de Constanţa că „procesul trebuie să îşi urmeze parcursul instanţa va decide“. Cu aceeaşi ocazie, însă, acesta a mai adăugat: „Ceea ce vă pot spune este că atât doamna Niţu, cât şi doamna Micu sunt printre propunerile mele de completare a echipei Inspectoratului Școlar Judeţean“.
 
Citeşte şi:
 

La judecată cu ISJ. Până să înceapă procesele fostelor inspectoare Micu şi Niţu cu instituţia, s-a schimbat şeful

Interviu online cu prof. Sorin Mihai, inspector şcolar generalâ
„Foşti şi actuali inspectori şcolari, dar şi dascăli vor ajunge pentru prima dată în această postură“

Destituită de Miu, se întoarce în mandatul lui Mihai
Inspectoarea Gabriela Micu revine pe post. Decizia poate fi atacată

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii