Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În sfârșit, în mandatul „generalului” Sorin Mihai ISJ Constanța caută profesori pentru nou-înființatul Centru județean de excelență

ro

09 Apr, 2021 00:00 8440 Marime text

Un deziderat mai vechi, adesea pomenit în mandatul de inspector școlar general al prof. Petrică Miu, Centrul județean de excelență (CJEX) din Constanța a căpătat personalitate juridică pe 19 februarie 2021, înscris fiind cu sediul pe str. Mihail Kogălniceanu, acolo unde a funcționat până nu demult Alianța Franceză și având ca director pe prof. Cristina Popa, titular al catedrei de limba și literatura română la Școala gimnazială „George Enescu” din Năvodari.


Interesant că în anul pandemiei, în care olimpiadele și concursurile pur și simplu au fost „rase” din calendarele competiționale ale anului școlar 2020-2021, s-a materializat această formă de instrucție excepțională, de performanță, care ar trebui să coaguleze nu numai cei mai buni elevi, dar mai ales profesorii cu rezultate remarcabile, deja cunoscuți de oamenii sistemului constănțean.


Centrul județean de excelență va avea nouă clase, a câte 22 de elevi, structurat conform tabelului de mai jos.



După cum a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța prof. Cristina Popa, după selectarea celor 18 profesori-lectori ai Centrului județean de excelență care vor avea contracte la plata cu ora, în luna mai se va trece la selectarea elevilor de excepție care se vor „antrena” în acest centru.
Același director CJEX afirma că până la renovarea sediului din str. Mihail Kogălniceanu, ISJ Constanța va pune la dispoziție două-trei săli pentru pregătirea elevilor, urmând a fi identificată o unitate școlară în care vor putea fi susținute „antrenamentele” minții.


Cum vor fi selectați profesorii-lectori

Conform Procedurii operaţionale „selecția profesorilor pentru pregătirea copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte în cadrul Centrului județean de excelență, din Constanța”, aprobată în Consiliul de administrație al ISJ Constanța de la începutul acestei săptămâni, de ieri și până pe 19 aprilie profesorii interesați să devină lectori pot depune dosarele la registratura ISJ Constanța/secretariatul CJEXCT.
Între 20.04.2021 – 22.04.2021 va avea loc evaluarea activității cuprinse în portofoliu de către o comisie desemnată de IȘJ Constanța, urmând ca rezultatele să fie afișate pe 22 aprilie, după ora 12,00.
Pe 23.04.2021 pot fi depuse contestațiile (la Registratura ISJ , între orele 9,30 – 11,30), iar pe 26.04.2021 vor fi afișate rezultatele după rezolvarea contestațiilor
În zilele de 27 și 28 aprilie are loc interviul şi selecţia candidaţilor de către comisia desemnată de IȘJ Constanța, pe 29 aprilie fiind afișate rezultatele finale ale selecţiei.
Dar iată și cele șapte întrebări posibile din cadrul interviului de selecție:
1. Ce înseamnă, în viziunea dumneavoastră, un centru de excelență pentru elevii capabili de performanțe înalte?
2. Care considerați că este cea mai eficientă metodă de a lucra cu elevii capabili de performanțe înalte? (individual/în echipă cu un alt cadru didactic ș.a.)
3. Care este scopul pregătirii şi dezvoltării potenţialului elevilor capabili de performanţe înalte?
4. Ați devenit parte a echipei Centrului. Cum motivați elevii dornici de performanță?
5. Cum credeți că veți putea contribui la îmbunătăţirea imaginii CJEXCT?
6. Care sunt realizările de care vă simțiți cel/cea mai mândru/mândră în cariera dumneavoastră?
7. Povestiţi despre o decizie nepopulară pe care a trebuit să o luaţi şi cum aţi abordat acea situaţie.


Așteptăm cu interes să facem cunoștință cu cei mai buni profesori ai județului, care își asumă pregătirea celor mai buni elevi ai aceluiași județ pentru a reprezenta Constanța la viitoarele olimpiade și concursuri școlare ale Ministerului Educației (?), dar și la celelalte competiții, cum au fost cele recent încheiate și organizate de prestigioase entități naționale.


Citește și:

Revine în discuție un centru de excelență la Constanța, pentru a compensa suspendarea olimpiadelor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii